nlc.hu
Egészség

Egy csodálatos örökbefogadás története

Egy csodálatos örökbefogadás története: a kisbabának egy kukában kezdődött az élete

Jimmy Amisial szülővárosában, Haitin nyaralt, amikor az élete egy csapásra megváltozott.

A texasi San Marcosban élő diák éppen egy árvaházba tartott, ahol önkénteskedett, amikor egy csoport emberre figyelt fel, akik egy kuka körül kuporogtak. Érdeklődve odasétált, hogy megnézze, mi ez a felhajtás – és döbbenten látta, hogy a szemetesben egy négy hónapos csecsemő van, hangyákkal borítva.

Adoptálás

A kép csak illusztráció.
Fotó: Getty Images

Jimmy azonnal akcióba lendült, felkapta a gyermeket, hogy hazavigye az édesanyjához, a 66 éves Elicie Jeanhez, ahol megmosadtták, felöltöztették és tejet adtak neki, mielőtt orvoshoz vitték.

Jelezték az esetet a rendőrségnek is,  akik nyomozást indítottak a kisfiú szüleinek felkutatására – ez azonban nem járt sikerrel.

Egy bíró megkérdezte az akkor még csak 22 éves Jimmyt, hogy vállalná-e a baba törvényes gyámságát – a diák pedig igent mondott.

Azóta Jimmy, aki a Texasi Állami Egyetemen tanul, megosztja idejét az Államok és a haiti Gonaives között, ahol a kis Emilio Angel Jeremiah-ra Elicie vigyáz. A fiatal férfi nemrég kérvényezte, hogy hivatalosan is örökbe fogadhassa Emiliót, és az apja lehessen.

Amikor rátaláltam, négy hónapos volt – most már majdnem öt éves

– mondta a most 27 éves Jimmy.

„Amikor aznap felébredtem, egyáltalán nem tudtam, hogy az életem örökre meg fog változni” – tette hozzá. „Az emberek a kuka körül tolongtak, és hallottam, hogy azon vitatkoznak, mit tegyenek ezzel a pici babával. Mindenki csak bámulta őt – egyetlen lélek sem akart segíteni”

A kisbabát Emilio-nak nevezte el, és a srác fiatal kora ellenére elindult a szülői lét csodálatos útján. Az édesanyja, Elicie vigyázott Emilio-ra, amíg Jimmy tanult és dolgozott. Hogy gondoskodni tudjon a családjáról, Jimmynek jelentős időt kellett kihagynia a tanulmányaiból, de most arra készül, hogy szeptemberben megkezdje a harmadik évét.

Itthon is vannak hasonlóan kedves, megindító történetek: Zsuzsa azt érezte párkapcsolat híján kifut az időből, és hiába vágyik már rá nagyon, nem lesz saját gyereke. Ekkor döntött úgy, nem várhat tovább az igazira, és örökbefogadónak jelentkezik. Azt hitte, egy hosszú, évekig tartó várakozás kezdődik számára, de nem így történt: Csilla jött és pillanatok alatt rabul ejtette új anyukája szívét.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top