nlc.hu
Egészség

Tűzeset Gyálon

Napelemekről kapott lángra egy ház Gyálon, porig égett minden

A család még időben ki tudott menekülni, ám a tűzben odaveszett mindenük.
lakástűz,

Kigyulladt és lakhatatlanná vált egy 140 négyzetméteres családi ház Gyálon. A szomszédok először a tetőre szerelt napelemeket látták lángra kapni, majd a tűz percek alatt szétterjedt – számolt be az RTL Híradó

A családfő egy biztonsági céget vezet, a szülőknek és a kisfiuknak sikerült időben kijutniuk a házból, valamint a család kutyája is megmenekült. Ami viszont a házban volt, az mind megsemmisült.

A Katasztrófavédelem azt közölte, hogy a napelemekkel felszerelt tetők oltása különleges munkát igényel, a tűzoltókat ezért külön képzik a napelemes tetők oltására. “Itt olyan áramforrás van, amit hiába áramtalanítunk, esetlegesen előfordulhat különböző akkumulátorokon keresztül vagy egyéb tárolókon keresztül áram, ezért egyéb más beavatkozási módot kell alkalmaznunk. Természetesen ezt figyelembe kell venni” – mondta el Csámpai Attila, a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Katasztrófavédelem szerint nem zárható ki, hogy a tető elektromos hiba miatt gyulladt ki, de a tűz keletkezésének az okait még vizsgálják.

Kiemelt kép forrása: RTL Klub / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top