nlc.hu
Egészség

Egy brazil férfi nekiállt otthon megplasztikázni az orrát

Ez a brazil férfi elkezdte otthon plasztikázni az orrát egy YouTube-videó alapján

Egy brazil férfi a múlt héten a sürgősségi osztályon kötött ki, miután megpróbált magának orrplasztikát végezni a YouTube-on található oktatóanyagok és szuper ragasztó segítségével.

Az emberi hülyeség nem ismer határokat, ezt igazolja annak a férfinak az esete is, aki úgy gondolta, jó ötlet magán elvégezni egy orrműtétet. Mindösszesen egy YouTube-videót használt útmutatásként, és végül a Campo Limpo sürgősségi osztályán kötött ki egy elfertőződött sebbel.

A férfi elmondta az orvosoknak, hogy nem használt kesztyűt a beavatkozáshoz, és nem tisztította ki a sebet, hogy ne nyíljanak fel a varratok. A terület fertőtlenítéséhez alkoholt, a fájdalom elkábításához pedig állatorvosi érzéstelenítőt használt. Miután végzett a “műtéttel”, felszívódó cérnával és szövetragasztóval zárta be a sebet. A sürgősségin kitisztították a sebet, átközözték és még aznap hazaengedték a kórházból, majd egy szakrendelésre visszarendelték.

műtét

A kép csak illusztráció.
Fotó: Getty Images

Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen amatőr sebészeti beavatkozások amellett, hogy tovább ronthatják az eredeti állapotot, akár halálhoz is vezethetnek.

2014-ben már írtunk egy hasonló esetről, akkor egy sebész saját magán kísérletezett ki egy eljárást horkolás ellen. A nyelve hátsó részébe két vékony csövet épített be, melyek alvás közben a fogai alá kerülnek, megakadályozva, hogy a nyelve elernyedjen és horkolni tudjon. Az eredmény a várakozásainak megfelelő lett, amióta a csövek a nyelvében vannak, nem horkol.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top