nlc.hu
Egészség

Elhunyt a világ második legidősebb embere, Tekla Juniewicz

116 évesen elhunyt a világ második legidősebb embere, Tekla Juniewicz

Tekla Juniewicz 1906 nyarán született, és néhány évvel ezelőtt ő lett a legidősebb lengyel, idén pedig a világ második legidősebb embere.

Elhunyt 116 éves korában Tekla Juniewicz, a legidősebb lengyel, egyben a világ második legidősebb embere. Haláláról elsőként a sziléziai Gliwice önkormányzati hivatala számolt be, Tekla Juniewicz a város lakosa volt. A közlemény szerint 116 évet, 2 hónapot és 9 napot élt, egész életében nagyon aktív volt, szerette a mozit, a történelmet, a kertészkedést, az utazást, a társaságot, sokat olvasott.

Tekla Juniewicz 1906. június 10-én született az akkori Osztrák-Magyar Monarchiában, a ma Ukrajnához tartozó Lemberg  (Lviv) közelében fekvő Krupsko (Krupszke) faluban. A második világháborút követő határváltozások és áttelepítések nyomán a nő Gliwicébe került férjével és gyerekeivel együtt. Miután megözvegyült, 103 éves koráig egyedül lakott, önállóan gondoskodott magáról, majd utolsó éveiben unokái gondozták.

Mécsest tartó kéz

Fotó: Pexels

Tekla Juniewicz 2017-ben lett a legidősebb lengyel, amikor Jadwiga Szubartowicz meghalt. Idén áprilisban, miután 119 évesen elhunyt a világ legidősebb emberének tartott japán Tanaka Kane, világ második legidősebb embere lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top