nlc.hu
Egészség

Zsuzsanna csömöri csodakertje

Naponta 4-5 órát kertészkedik Zsuzsanna, akinek a kertjében közel ezer növény él

A csömöri csodakert története 30 évvel ezelőtt kezdődött.
kertészkedés

A 30 éves madagaszkári pálma, mintegy 300-400 mediterrán, trópusi növény, több száz szabadföldi évelő, bokor, fa, örökzöld és közel 200 egyéb cserepes növény – közel ezer növény él Budainé Széles Zsuzsanna csodakertjében – írja a Sokszínű Vidék.

Eleinte csak ösztönből ültetett, metszett és locsolt a férjével, mígnem a kert növényei és az édesapa által ültetett örökzöldek már egymás hátára nem nőttek. Ekkor kertészek segítségével komoly ritkításba, rendezésbe fogott a család. Zsuzsanna ekkor lett igazán nagy rajongója a hortenziának, amiből ma már 150 darabot nevel, valamint ekkor szeretett bele a kertészkedésbe. Könyveket vásárolt, majd az internet megjelenésével még jobban kinyílt számára ez a világ.

Napi 4-5 órát tudok a kertben tölteni, ebben az aszályos időben 2-3 óra megy el a locsolásra. De egy héten egyszer egy teljes napot a kerti munkára szánok” – árulta el Zsuzsanna, aki nagyon büszke arra, hogy olyan kertet sikerült kialakítania, amely a mikroklímájával megvédi, segíti a növényeit ezen a aszályos nyáron is.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top