nlc.hu
Egészség

Vécépapírt sem használ a hulladékmentesen élő olasz házaspár

Már vécépapírt sem használ a hulladékmentesen élő házaspár

A zero waste életmód áldozatokat kíván, és mindenkinek a saját döntése, min és hogyan szeretne változtatni.

A 28 éves Anna Masiello és férje, a 29 éves Diogo számára nagyon szimpatikus a zero waste életmód, ezért úgy döntöttek, kipróbálják, milyen hulladékmentesen élni. A házaspár a barátaikkal ruhacseréket szerveznek, szilárd samponnal és tusfürdővel tisztálkodnak, a zuhanyzáshoz használt vizet újrahasznosítják egy szűrő segítségével, és ami sokak számára megdöbbentő lehet, lemondtak a vécépapírról, helyette inkább egy hordozható bidét használnak.

Állításuk szerint utóbbi két változtatásnak köszönhetően már majdnem 15 ezer liternyi vizet spóroltak meg az elmúlt néhány hónapban. És hogyan lehet vécépapír nélkül élni: Nos, a hordozható bidé nem egy bonyolult szerkezet, tulajdonképpen egy palackból és egyfajta zuhanyfejből áll, és persze miután megmosakszik az ember, szüksége van egy törölközőre is, amivel teljesen tisztára és szárazra törölgetheti magát. 

Üres vécépapírgurigák

Fotó: Pexels

A fentiek mellett persze rengeteg más szokásukon is változtattak, Anna Masiello környezetbarát menstruációs termékeket használ, műanyagfogkeféiket bambuszból készültekre cserélték, és igyekeznek minél kevesebb húst fogyasztani. Állításuk szerint egyébként nem érzik úgy, hogy az életmódváltás nagy áldozattal járna, és ennek az a titka, hogy nem vállalják túl magukat. Természetesen másoknak is azt tanácsolják, hogy ne ugorjanak fejest a zero waste életmódnak, kezdjék olyan területeken a változást, amelyek fontosak számukra, ahol úgy érzik, tényleg tenni tudnak valamit, legyen szó mondjuk a ruházkodásról vagy az étkezésről. 

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top