nlc.hu
Egészség

Színpadon élesztették újra a néptáncost

Összeesett a néptáncos a répcelaki falunapon, a színpadon élesztették újra

Egy 50 év körüli néptáncos a színpadon lett rosszul előadás közben a répcelaki falunapon. Összeesett, de szerencséjére egy szabadnapos mentőápoló is ott tartózkodott.

A táncos minden előzetes panasz nélkül, váratlanul esett össze a színpadon. Óriási szerencse, hogy a tánccsoportnak egy szabadnapos mentőápoló is a tagja volt, aki rögtön a segítségére sietett. A férfi azonnal megvizsgálta a társát. Mivel már nem lélegzett, azonnal megkezdte az újraélesztését – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

Mentőautó

Képünk illusztráció (Fotó: Országos Mentőszolgálat FB-oldala)

Gyorsan előkerült a kultúrházban elhelyezett defibrillátor is, melynek segítségével hatékonyabban dolgozhatott a társa életéért a mentős. Miközben ő mentett, a többiek a mentőegységet is riasztották. A mentős kollégái gyorsan a helyszínre értek, és együtt folytatták tovább a mentést. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően az életmentés sikeres lett, a férfit stabil állapotban szállították kórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top