nlc.hu
Egészség

Majomhimlő elleni vakcina Németországban

Németországban elkezdték kiosztani a majomhimlő elleni vakcinát

A német szövetségi kormány összesen 240 ezer adag Imvanex vakcinára kötött szerződést.

Elkezdi kiosztani a német kormány a jövő héten a majomhimlő elleni oltóanyagot – közölte szombaton az egészségügyi minisztérium. Karl Lauterbach egészségügyi miniszter szerint a betegség terjedését minden rendelkezésre álló eszközzel meg kell akadályozni. „Ez magában foglalja az egészségügyi hivatalok általi jó kapcsolatfelvételt, az átfogó felvilágosítást és a különösen veszélyeztetett emberek beoltását” – mondta.

Elkezdik kiosztani a majomhimlő elleni oltást a németek (Illusztráció: Pexels.com)

Elkezdik kiosztani a majomhimlő elleni oltást a németek (Illusztráció: Pexels.com)

Sven Lehmann, a queer, a nem heteroszexuális vagy születési nemével nem azonosuló közösség kérdéseit felügyelő kormánybiztos elmondta:

az oltási hajlandóság, különösen a férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő férfiak körében, magas.

Németországban május óta 3405 majomhimlős megbetegedést jelentettek. A német kormány eddig 240 ezer vakcinát rendelt.

A majomhimlő vírusa általában csak enyhe tüneteket okoz, például lázat, fejfájást, izomfájdalmat és bőrkiütést. Ritka esetekben azonban halálos kimenetelű is lehet.

Németországban augusztus elején egy négyéves kislány is megfertőződött.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a jelenlegi globális majomhimlőjárvány kitörése óta az esetek többségét a férfiakkal szexuális kapcsolatot tartó férfiaknál találták, különösen azoknál, akiknek több partnerük van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top