nlc.hu
Egészség

Meghalt egy kórházból elküldött terhes turista Portugáliában

Meghalt egy ide-oda küldözgetett terhes turista, lemondott az egészségügyi miniszter Portugáliában

Lemondott a portugál egészségügyi miniszter, miután egy terhes turistát elküldtek az ország legnagyobb kórházából, majd a nő meghalt.
Mentőautók a portói Sao Joao kórház előtt, Portugáliában, 2022. február 17-én

Lemondott Marta Temido, Portugália egészségügyi minisztere, aki 2018 óta volt a hivatalában. António Costa portugál miniszterelnök azt mondta: a Temido lemondásához vezető „utolsó csepp a pohárban” az volt, hogy meghalt egy 34 éves indiai turista – írja a 444.

Az egész országot megrázó eset során a terhes nőt elküldték a lisszaboni Santa Maria kórházból – Portugália legnagyobb kórházából –, mert megtelt a szülészeti osztály. Miközben egy másik kórházba szállították, a nő szívleállás következtében meghalt. A gyereke sürgősségi császármetszést követően egészségesen jött világra. A nő halála miatt vizsgálatot indítottak.

A portugál kormány korábban több szülészeti osztályt is ideiglenesen bezárt az egészségügyi személyzet hiánya miatt. Az elmúlt hónapokban nem ez volt az első hasonló eset. Nemrég két gyerek is meghalt, miközben az anyákat egyik kórházból a másikba szállították.

A szülészeti ellátást érintő problémák itthon sem ismeretlenek, több hazai kórházban csak a kijelölt napokon lehet szülni. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Rita Franca / NurPhoto via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top