nlc.hu
Egészség

Októbertől csak patikában árulhatnak koronavírus-gyorstesztet

Októbertől csak patikában lehet Covid-gyorstesztet vásárolni

Eddig a gyógyszerforgalmazási engedéllyel rendelkező boltok is árulhattak koronavírus-gyorstesztet, októbertől ez a lehetőség megszűnik.
Pozitív koronavírus-gyorsteszt

Szeptember végével megszűnik az antigén gyorstesztek patikán kívüli forgalmazásának lehetősége – hívta fel a figyelmet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) a hivatalos közösségi oldalán.

A gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazási engedéllyel rendelkező kiskereskedelmi egységek szeptember 30-áig forgalmazhatnak önellenőrzési célt szolgáló SARS-CoV-2-fertőzés kimutatására szánt antigén gyorstesztet – írták.

A június elsején hatályba lépett, a járványügyi veszélyhelyzet megszűnéséről szóló rendelet szerint a forgalmazásra jogosult drogériák, kiskereskedelmi üzletek, benzinkutak a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő harmadik hónap utolsó napjáig, azaz szeptember 30-áig árusíthatnak antigén gyorsteszteket.

(MTI)

(Kiemelt kép: Unsplash/John Cameron)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top