nlc.hu
Egészség

Ott hagyta újszülöttjét egy fonyódi buszmegállóban

Az anya 8 fokban hagyta ott az újszülöttjét egy fonyódi buszmegállóban

Nem tervezett terhességből született a gyerek, az anyja nem tudta, mihez kezdjen vele. Rossz utat választott.

Egy harmincas éveiben járó, Ausztriában élő magyar nő 2021 tavaszán lett várandós egy idősebb férfival folytatott kapcsolatából. Megrémült, senkinek sem beszélt a terhességéről, nem ment el orvoshoz, sőt úgy tett, mintha az élete a régi mederben folyna tovább. A szülésre végül tavaly októberben került sor, és csodák csodájára egy egészséges kislányt hozott a világra, de esze ágában sem volt megtartani. Megmosdatta, betakargatta, majd autóba ült és Fonyód felé indult, hogy aztán ott hagyja egy buszmegállóban – hivatkozik a Magyar Ügyészség közleményére a TV2.

Síró baba

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Talált egy eldugott helyen lévő buszmegállót, ahol kitette a gyereket, nem törődve azzal, mi lesz a sorsa. A hőmérő akkor nyolc fokot mutatott, miközben a megálló közelében egy lélek sem tartózkodott. Szerencsére kutyát sétáltató környékbéliek jártak arra, akik meglátván a csecsemőt, azonnal értesítették a mentőket, akik a kiérkezésük után megmentették a kihűléstől. Az anyját napokon belül letartóztatták, az ügyészség most fegyházbüntetést, közügyektől való eltiltást és szülői felügyeleti jogának megszüntetését kezdeményezi vele szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top