nlc.hu
Egészség

Nyári Dia a Troll a konyhában műsorról

Nyári Dia: „Nem vagyok annyira szigorú magammal”

A Troll a konyhában című műsorban tűnik fel.

Nem volt egyszerű feladat számára egyszerre főzni és a Troll után nyomozni, pedig otthon is adódik helyzet, amikor elvonják a figyelmét a konyhában – volt már például olyan vacsora, amit a kisfia segítségének „köszönhetően” sikerült elrontani. Ennek ellenére örül, ha Zéti a konyhában nyüzsög, hiszen gyerekkorából neki is szép emlékei maradtak a nagymamával közös sütögetésekről. A VIASAT3 legújabb kulináris krimijével, a Troll a konyhában című műsorral kapcsolatban Nyári Diával beszélgettünk.

A posztjaidból látszik, hogy ügyelsz az egészséges és tudatos étkezésre. Bele tud férni néha a csalónap? 

Csalónapot nem szoktam tartani, ebben nem igazán hiszek, de ha megkívánok egy kocka csokit, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül megeszem. Igyekszem mindezt összehangolni az edzésemmel, de nem vagyok annyira szigorú magammal, az egészséges étkezésnek nem is erről kell szólnia.

A kisfiad mennyire rajong az egészséges ételekért?

Köretekben például a bulgur az egyik kedvence, ami felkapott most az egészségesen táplálkozók körében, szereti az édesburgonyát is, az bármilyen formában jöhet! Szerencsére a zöldségeket és a gyümölcsöket is szívesen megeszi.

troll a konyhában nyári dia

Fotó: VIASAT3

Vannak ételhez, főzéshez kapcsolódó korai, gyerekkori emlékeid?

A nagymamám igazi, klasszikus nagymama volt, aki engedte, hogy elnyalogassam a tányért, miután megcsinálta benne a krémet a sütihez, vele nagyon szerettem sütni-főzni. Mindig olajszag volt a konyhájában, én is mindig úgy jöttem el tőle, hogy kajaszagom volt, de hát mivel ez az emlék hozzá kapcsolódik, így nekem ez is szép, szívesen gondolok vissza rá! Anyukámnak is nagyon sokat segítettem, a főzéssel kapcsolatos egyik első emlékem az, hogy már egészen pici koromban ott ültem a konyhapulton, segítettem a panírozásban hétvégén, ezek is kedves pillanatok voltak.

Van kedvenc ételed?

Gyerekkorom óta odavagyok a rántott camembert-ért, ha olyan étterembe ülök be, ahol nem vagyok biztos a dolgomban, akkor azt szoktam kérni, de a garnélarákot is minden formájában imádom!

Nálatok családon belül ki „viseli a kötényt” a konyhában?

Abszolút én! A srácokat nem is annyira engedem be, bár a kisfiammal azért kivételt teszek, ha bekukkant hozzám, és megkérdezi, hogy segíthet-e. Volt már, hogy rendesen elsóztunk egy csirkét, mert ő volt a kis fűszerfelelős.

A műsorban való szereplés során tanultál bármilyen új főzési praktikát, akár receptet?

A műsor jó kis gyakorlat volt például arra, hogyan kell igazán nehezített terepen helyt állni, ehhez képest szinte semmiség, ha otthon csak a családom lábatlankodik a konyhában, míg én főzni próbálok. Wossala Rozina egyébként mutatott nekünk néhány hasznos trükköt és receptet, elmondta például, hogyan kell a rizottót jól elkészíteni, a steakhez pedig egy isteni konyakos szószt használt, amit én is ki szeretnék próbálni otthon.

Nyári Dia

Fotó: VIASAT3

Ki volt a legnagyobb pozitív csalódás a csapattársaid közül a konyhai tudását illetően?

A fiúk szerintem alulértékelik magukat, pedig nagyon ügyesek voltak, Mikike például kifejezetten! Szerintem ő egy nagyon jó szakács és sok olyan praktikát ismer, amiket a pasik általában nem. Ahogy a szavaiból kivettem, szokott otthon segíteni a konyhában, húsokat, steakeket ő készít például, ha vendégek érkeznek hozzájuk, szerintem ő is kiveszi a részét készülődésből.

Volt olyan konyhai eszköz a szettben, amit szívesen hazavittél volna?

A Thermomix egy régi vágyam, így nagyon örültem, hogy itt volt lehetőségem élőben is látni.

Mennyire nehéz főzés közben még nyomozni is a konyhában a troll után?

Olyannyira nehéz, hogy sokszor teljesen tévúton is jártunk. Fel volt adva a lecke a csapatnak rendesen az egész héten!

Ha kíváncsi vagy arra, ki hogy trollkodja szét a csapatát, kapcsolj a VIASAT3 Troll a konyhában című műsorára minden hétköznap 20 órától!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top