nlc.hu
Egészség

Heti hatszor jár edzőterembe a 60 éves férfi

Heti hatszor gyúr ez a 60 éves férfi és eszében sincs lassítani

Perry Higley évtizedek óta gyúr, olyan szeretne lenni, mint Schwarzenegger a Terminatorban. Szerintünk már rég olyan.
Testépítő

Huszonegy-két évesen kezdett gyúrni Perry Higley, aki most már, negyven évvel később helyi legendává vált: fiatalokat megszégyenítő tempóban edz és rendszeresen 40-esnek nézik, teljes joggal. Jelenleg heti hat napot tölt gyúrással, mindennap módszeresen, más testrészre és izomcsoportra dolgozik, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A nagykönyv természetesen Higley hőséhez, Arnold Schwarzeneggerhez kötődik; ő dolgozta ki a ma is használt módszerek alapjait. A férfi azt állítja, olyan szeretne lenni, mint ő, méghozzá a korai Terminator-filmek Arnoldjának testét célozta be. (Mi nem értünk hozzá, de szerintünk már rég úgy néz ki.)

A fiatalok gyakran kérdezik, mi a titka, ő pedig mindig ugyanazt mondja: nincs semmiféle titok, csak önfegyelem, edzés és helyes étkezés. Az úgynevezett tiszta diéta híve: tojásfehérje, magvasok, zöldségek, csirke és steak a menüje mindennap. Nagyjából 3 ezer kalóriát fogyaszt, testzsírszázaléka így is a nulla felé konvergál. Tudja jól, hogy a munka 70 százaléka az étkezés, és csak a maradék 30 az edzés. Persze sokan vádolják azzal, hogy szteroidozik és egyéb szerekkel szúrja magát, de ő ezeket lerázza magáról: azt mondja, teljesen mindegy, ki mit gondol, ő tudja jól, hogy csak a fegyelem számít, és semmi nem jön könnyen.

Perrynek hét gyereke van, a legkisebb jelenlegi partnerétől, egy 35 éves nővértől. Van tehát dolga bőven, de így is megoldja, hogy heti 10 órát az edzőteremben töltsön.

A pontos diétát és az edzéstervet elolvashatjátok a Derby Telegraph cikkében, és a Perryről készült képeket is megnézhetitek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top