nlc.hu
Egészség

Színváltós bőrű férfi

Ennek a férfinak színváltós a bőre

A férfi bőrszíne fehérről barnára változik, és senki sem tudja, miért.

Az orvosok is értetlenül állnak egy louisianai férfi esete előtt, miután a páciens bőrszíne fehérről barnára változott, közvetlenül azután, hogy antidepresszáns gyógyszert szedett.

Tyler Monk keze, miután lekezdett gyógyszert szedni (Fotó: Tyler Monk FB)

Tyler Monk keze, miután lekezdett gyógyszert szedni (Fotó: Tyler Monk FB)

2021 januárjában Tyler Monk, egy 34 éves louisianai férfi úgy döntött, hogy kezeli szorongását és depresszióját. Felkeresett egy pszichiátert, és felírtak neki Prozacot, egy szelektív szerotonin-újrafelvétel-gátlót.

A gyógyszer nemcsak Tyler hangulatát változtatta meg, hanem a bőrszínét is, a kétgyermekes apuka arcszíne ugyanis láthatóan sötétebb lett. Idővel pedig az egész teste bebarnult.

„Az orvosok sem tudják, miért változtatom meg a színemet” – mondta Tyler Monk egy TikTok-videóban, amelyet milliószor néztek meg. „Először is azt hitték, hogy fényérzékenység, ezért reagálok a fényre, de eltakartam, és még mindig sötétebb vagyok.”

Annak ellenére, hogy a 34 éves férfi néhány hét után abbahagyta a gyógyszer szedését, mivel az nem segített enyhíteni szorongását és depresszióját, a hámproblémái odáig fajultak, hogy bőre sötétbarna színűvé vált.

Tyler eleinte maga előtt is tagadta, hogy változik a bőrszíne, de miután több barátja is megerősítette, hogy máshogy néz ki, el kellett fogadnia. Sajnos azonban ennél többet nem tudott tenni. Annak ellenére, hogy eddig több bőrgyógyász is megvizsgálta, senki sem tudott egyértelmű diagnózist felállítani.

A netezők közben elindítottak egy gyűjtést, hogy Tyler visszakapja régi bőrszínét és életét. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top