nlc.hu
Egészség

Az operatőr segített a hurrikán elől menekülőknek

Ledobta az operatőr a kamerát, hogy segítsen a hurrikán elől menekülőknek

A Floridában forgató ausztrál tévécsatorna munkatársa nem csak tudósított az Ian hurrikánról, segített az árvíz elől menekülőknek.
Glen Ellis operatőr rohan, hogy segítsen a hurrikán elől menekülő embereknek a floridai Naplesben

Szerdán helyenként 250 kilométer/órás széllel elérte Florida partjait az Ian hurrikán, ami 2004 óta a legerősebb hurrikán, és Polgár Tündéék floridai házát is elpusztíthatta. A vihar miatt több mint egymillióan maradtak áram nélkül az államban, Naples városában pedig 2,7 méter magas hullámokról érkeztek hírek.

Így nézett ki a város a hurrikán megérkezése után és előtte:

A hurrikán miatt Naplesben forgatott az ausztráliai Channel 7 csatorna Sunrise című reggeli műsorának stábja. Tim Lester a vihar által sújtott területről jelentkezett be, a háttérben pedig az látszott, hogy emberek gázolnak az árvízben. Ekkor Glen Ellis operatőr megható dolgot tett: lerakta a kamerát a földre, és szaladt segíteni a menekülő embereknek:

A felvételen az látszik, hogy egy gyerekekkel menekülő családtól átvesz egy adag holmit, aztán futna vissza a kamerához, végezni a munkáját, de mivel újabb és újabb emberek érkeznek, hozzájuk is vissza-visszaszalad, hogy nekik is segítsen.

Közben a riporter nem hagyta abba a bejelentkezést. „Segítünk néhány embernek átjutni a vízen, az ott kint az operatőrünk, Glen. Azt hiszem, láthatják, hogy próbál segíteni az embereken, akik elhagyták az otthonukat” – mondta a riporter, aki végül élő adásban megdicsérte a kollégáját. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Facebook/Sunrise)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top