nlc.hu
Egészség

Zöld bundával született a kiskutya

Zöld bundával született a kiskutya, ez okozta a furcsa színt

A kutya gazdája először azt hitte, csak piszkos a kölyök, de kiderült, hogy tényleg zöld a színe.
Kiskutya egy nő karjában

Egy alabamai kutyatulajdonos igencsak meglepődött, amikor a francia buldogja egy élénk zöld színű kiskutyát hozott világra. Mark Ruffin először azt hitte, csak piszkos a kölyök bundája, de aztán kiderült, hogy tényleg ilyen a színe.

Eredetileg arra készültek, hogy császármetszéssel jönnek világra a kiskutyák, de az anyjuk végül megszülte mind a nyolcat. Miután az elsőnek életet adott, az eb gazdája rohant az állatkórházba kedvencével, de sajnos az egyik kicsi elpusztult. A figyelmét azonban a különleges színű kutya kötötte le.

„Miután hazahoztam őket, legalább négyszer megtisztítottam a furcsa színű kölyköt, és hagytam, hogy az anyja is rendbe tegye, de a zöld szín nem tűnt el” – mesélte Ruffin.

Kiderült, hogy a Chloe-nak nevezett kutyus bundája azért lett zöld színű, mert az anyaméhben az epéből származó zöld pigmentekkel került kapcsolatba. A furcsa elszíneződés azonban idővel eltűnik.

Idén egy Freya nevű kanadai kutya hozott világra zöld színű kiskutyát, és az eb gazdái először nagyon megijedtek. 

(Daily Star)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top