nlc.hu
Egészség

Ettől lesz igazán boldog Liptai Claudia

Ettől lesz igazán boldog Liptai Claudia

A színésznő odavan a brassóiért, amelynek – elmondása szerint – legjobb változatát édesapja készítette.

Liptai Claudia sosem titkolta, hogy mennyire szereti a jó, minőségi ételeket. Férjével, Pataki Ádámmal pedig azt is kivesézték a legutóbbi ÉdesKettesben, hogy mely ételek gyerekkoruk kedvencei.

„Számomra a nagymamám főztje az, ami felülmúlhatatlan. Fantasztikus tojáslevest készített, amiben egészben volt a tojás, mintha buggyantott tojás lenne, de mégis meg volt főve. A másik kedvencem a ’málnaöntés’ volt: babapiskótát rétegezett málnával és nyakon öntötte madártejjel” – nosztalgiázott Pataki Ádám, akinek felesége gyerekkora óta inkább a sós ízeket kedveli.

„Nekem a brassói a nagy kedvenc, amit édesapám készített a legjobban. Apróra vágott krumplival, kérgesre sütött, de szaftos hússal, kovászos uborkával. A mai napig azt az ízt keresem, amilyen az ő főztje volt. Ezért is rendelek étteremben gyakran brassóit. Ha egy kicsit is hasonlít ahhoz, ahogy ő készítette, nagyon boldog tudok lenni” – árulta el Liptai Claudia, akinek édesanyja is remek ételekkel örvendeztette meg a családot.

Liptai Claudia

Fotó: RTLII

„Édesanyám nem tudott sokféle ételt készíteni, azokat viszont zseniálisan. A húslevese világbajnok volt, a lecsót a mai napig úgy készítem, ahogy ő. A rántott húsról – pláne a rántott combról, ami specialitása volt – nem is beszélve. Nagyon jó emlékeim fűződnek az ételekhez, ez nagyban meghatározta azt, hogy a mai napig szeretek enni” – vallotta be a Sláger FM-en Liptai Claudia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top