nlc.hu
Egészség

Lódarazsak támadtak a túrázókra a Mátrában

Lódarazsak támadtak a túrázókra a Mátrában, mentőhelikopter sietett a segítségükre

Egyikük anafilaxiás sokkot kapott.

Lódarazsak támadtak meg egy túrázó házaspárt. A középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála. A felesége az Országos Mentőszolgálat életmentő applikációja segítségével határozta meg a pontos helyzetüket, miközben folyamatosan telefonvonalban maradt a mentésirányítóval, számoltak be az esetről a Facebookon a légimentők.

Az ugyanis gyorsan kiderült, hogy a helyszín mentőautóval nem megközelíthető, ezért amellett esetkocsit és mentőgépkocsit is útnak indítottak, riasztották a miskolci mentőhelikoptert is. Mivel beteg közvetlen közelében nem volt alkalmas leszállóhely, ezért a helikopter személyzete, valamint a földi mentők is a felszerelésükkel együtt gyalogosan indult el. Végül a helikopter orvosa és paramedikusa jutott el először a beteghez.

Lódarázs

Fotó: Pexels

Miután ellátták a férfit, a földi mentőkkel közösen sikerült őt eljuttatni egy olyan területre, ahol már sikerült betenni a helikopterbe,  majd stabil állapotban a területileg illetékes kórházba szállították.

„A mentés során óriási segítséget kaptunk az erdőben éppen favágóként dolgozó Kiss Ákostól, és fiától, Benjámintól, akik helyismeretükkel nagyban segítették a beteg megtalálását, és a felszerelés helyszínre juttatásában is segítettek. Valamint nagy-nagy köszönet a Kékes Kutató-Mentő Szolgálatnak is, akik speciális járművükkel segítettek a beteget a helikopterhez, valamint bajtársainkat a mentőautójukhoz eljuttatni!” – mondanak köszönetet a légimentők posztjukban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top