nlc.hu
Egészség

Majdnem tragédiába fulladt a szállodai reggeli

Majdnem tragédiába fordult a szállodai reggeli egy budapesti hotelben

Majdnem gyilkolt a szállodai reggeli.

Az Országos Mentőszolgálat írt a Facebook-oldalán a majdnem tragédiába forduló reggeliről. Mint írják, egy budapesti szállodába kérték a mentők gyors segítségét ahhoz a 75 év körüli nőhöz, aki reggeli közben félrenyelt. A nő fuldokolni kezdett, ezért lánya azonnal Heimlich-műfogást próbált alkalmazni, ami sajnos nem vezetett sikerre, így légútja teljesen elzáródott és az asszony összeesett.

Mentőautó szolgálatban

A kép csak illusztráció (Fotó: Magyar Országos Mentőszolgálat/Facebook)

Ekkor a hotel egyik munkatársa is a nő segítségére sietett, mentőt hívott, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálta a nőt, aki már nem lélegzett. Tapasztalt mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a recepcióst. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásnak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták el.

Sokat számít ilyen helyzetekben a civil segítségnyújtás, augusztusban egy férfi az egyik budapesti villamosmegálló mellett esett össze hirtelen, így több szemtanú is azonnal a segítségére sietett, mentőt hívtak és a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A helyszínen lévők, majd a kiérkező mentők közös munkájának köszönhetően ő is túlélte az életveszélyes helyzetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top