nlc.hu
Egészség

Birminghamben talált új otthonra egy ukrán cica

Birminghamben talált otthonra egy háromlábú ukrán macska

Wendy Lloyd egy túlzsúfolt ukrán állatmenhelyen bukkant az igen rossz állapotban levő cicára.

Wendy Lloyd azért utazott a háború sújtotta Ukrajnába, hogy a harcok elől menekülő embereken segítsen. Tervei közt nem szerepelt, hogy örökbe fogad egy macskát ottléte alatt, mégis így alakult – számolt be szívmelengető történetről a Metro.co.uk. 

Wendy Lloyd és Rocket a BBC stúdiójban.

Fotó: Twitter/Mary Rhodes

A 41 éves birminghami nő – aki egy önkéntesekből álló hálózat tagja és a BBC munkatársa is – egy átmeneti állatmenhelyen találkozott a háromlábú cicával. Az állat annak ellenére, vagy talán éppen azért nőtt a szívéhez, mert nagyon rossz állapotban volt. Az állatmenhely tulajdonosa – aki egyedül vigyázott 40-50 macskára – nem is akarta először örökbe adni a cicát, arra hivatkozva, hogy „senki sem akar egy háromlábú macskát”. Wendy azonban ragaszkodott a macskához és felajánlott cserébe egy 550 dollárt (körülbelül 230 ezer forintot) érő állatorvosi eszközt.  

Egyszer csak egy rakéta repült el a menhelytől nem messze és a halára rémült Wendy megragadta a macskát és elkezdett vele futni. A nő emlékei szerint a cica volt az egyetlen lény közel s távol, aki a rettenetes helyzet közepette nem esett pánikba. Akkor döntötte el, hogy macskát Rocketnek nevezi el. Amikor Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát, rengeteg család kényszerült arra, hogy pillanatok alatt elhagyja otthonát. A menekülés közepette volt, aki magával vitte a háziállatát, vagy háziállatait, de sokan nem tudták ezt megtenni. Rocket egyike volt azon macskáknak, akiket tulajdonosa feltehetően egyszerűen szabadon engedett.

Azóta a cica már teljesen beilleszkedett birminghami új otthonába és rendszeresen járja gazdájával a közeli pubokat, ahol nagy népszerűségnek örvend a vendégek és a személyzet körében. Sőt, a tervek szerint a különös duó hamarosan Görögországba is együtt utazik a közeljövőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top