nlc.hu
Egészség

Csavarral teli húsokat szórtak szét a dél-pesti erdőben

Csavarral teli húsdarabokat szórtak szét a dél-pesti erdőben

A rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz az ügyben.

Több tucat, csavarokkal teletűzdelt kolbász- és szalonnarabot találtak a pesti, 18. kerületi Péterhalmi-erdőben. Az életveszélyes csalik ügyében – ami miatt több kutyát is meg kellett műteni – nyomoznak a rendőrök állatkínzás gyanúja miatt– számolt be  az RTL.

Szögekkel teletűzdelt lecsókolbász.

Fotó: Facebook/ Szekeres Zsuzsa

A környékbeli kutyások egymást figyelmeztetik a veszélyre fára tűzött cetlikkel és Facebook-csoportokon keresztül. A kegyetlen csalik elfogyasztása nagy kínszenvedést okoz az állatoknak és adott esetben rövid időn belül életveszélyessé válhat. 

A rendőrség a közterület-felügyelettel és a polgárőrséggel közösen tart rendszeresen ellenőrzéseket a területen és a hatóságok állatkínázás gyanúja miatt nyomoznak. Az RTL-nek a rendőrség azt mondta, az üggyel kapcsolatban több bejelentés is érkezett hozzájuk az elmúlt időben.

Az elmúlt napokban állatkínzás bűntette miatt egy év két hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt a Berettyóújfalui Járásbíróság nem jogerősen egy férfit, aki agyonverte a kutyáját egy hajdú-bihari településen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top