nlc.hu
Egészség

Leégett egy nagykátai általános iskola

Leégett egy nagykátai általános iskola, 80 gyerek menekült a lángok elől

A tető több helyen beszakadt, a tűz a felső szintre is átterjedt.

Kigyulladt a nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola. 80 diák és hét felnőtt menekült az égő épületből. A tető több helyen beszakadt, a tűz a felső szintre is átterjedt. Több terem, köztük a tornaterem is teljesen kiégett. Épp a tetőt szigetelték, amikor egy kipattanó szikra miatt lángra kapott az egész iskola A Tények úgy tudja, egy takarítónő vette észre, hogy füst van, a rémült gyerekek egymás után rohantak ki az iskolából a tanáraikkal.

Ég az általános iskola

Váci Mihály Katolikus Általános Iskola (Fotó: Facebook)

Több terem, köztük a tornaterem is kiégett. Az iskola órákig lángolt, a tető több helyen beszakad, majd leomlott az épület egyik oldala. A tűz veszélyeztette a mellette lévő lakóházat, ahonnan szintén evakuálták a lakókat. 17 tűzoltóegység dolgozott a helyszínen, a kár több millió forint lehet. Czerván György,  Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára.az alábbi posztot osztotta meg, és arról biztosította a lakókat, hogy mielőbb elkezdik a helyreállítást.

A téli időszakban sajnos gyakoribbak a tűzesetek, legutóbb összeégett egy nő arca és belülről a torka is, amikor be akart gyújtani a Borsod megyei Taktaszadán, de kicsaptak a lángok a kályhából. Mint a Tények riportjából kiderül, a sérült asszony még épphogy ki tudta menekíteni a 6 és 21 éves lányait a lángoló házból, de mindenük elégett. A tűz teljesen megsemmisítette a 140 négyzetméteres családi házat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top