nlc.hu
Egészség

Láthatatlan maszk

Feltalálták a láthatatlan maszkot

Idősotthonokban, egyetemeken és zsúfolt helyeken tesztelték sikerrel az új eszközt.

Nagy előnye, hogy nem takarja el az arc mimikáját, mégis védelmet nyújt a koronavírus, a közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS), az influenza és más légúti vírusfertőzések ellen.

A láthatatlan maszkot izraeli kutatók fejlesztették ki, adta hírül az Izraeli Műszaki Egyetem (Technion). Arendkívül könnyű új eszköz légáramlatot biztosít a felhasználó arca előtt, többször is használható és légszűrővel is ellátták. Sapkára, fejfedőre szerelhető, így garantálható, hogy a légáramlat megvédje a szemeket, az orrot és a szájat, miközben az emberi arc mimikája felismerhető marad és nem gátolja a szóbeli érintkezést sem.

A kutatók sikeresen tesztelték az új találmányt, bizonyítva, hogy hatékonyan szab gátat a légzés és beszéd közben keletkező parányi, illetve a köhögés és tüsszentés során keletkező nagyobb cseppeknek is.

A Technion közölte, hogy az idősotthonokban, egyetemeken, üzletekben és irodahelyiségekben végzett felmérések alapján egyértelmű előnyei vannak a láthatatlan maszknak.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top