nlc.hu
Egészség

Meztelen embereket fotózva figyelmeztet a bőrrák veszélyeire

Meztelen embereket fotózott a tengerparton, hogy figyelmeztessen a bőrrák veszélyeire

Spencer Tunick ismét fontos üzenetet választott művészeti projektjének.

Egy évvel azután, hogy meztelen emberek álltak modellt a dél-izraeli Arad városának közelében Spencer Tunick amerikai fotóművésznek, hogy felhívják a figyelmet a Holt-tenger megóvásának és helyreállításának fontosságára, a fotós egy újabb figyelemfelkeltő akciót szervezett.

A helyszín ezúttal az a sydney-i Bondi Beach volt, ahol nagyjából 2500 ausztrál önkéntes pózolt a kamerának. Spencer Tunick új művészi projektje a bőrrák veszélyeiről szól, és a Rákkutatási Világszervezet adatai szerint Ausztráliában a legmagasabb a bőrrákosok aránya. 

Meztelenül vonultak az ausztrál tengerpartra, hogy felhívják a figyelmet a bőrrákra

Fotó: Saeed Khan / AFP

Az egyik 77 éves résztvevő azt nyilatkozta egy francia hírügynökségnek, hogy az egész életét a npon töltötte, és nemrég hatalmas melanómákat kellett leoperálni a hátáról. Ezért is tartja fontosnak, hogy meztelenkedésével figyelmeztesse sorstársait a veszélyre. Aztán azt is bevallotta, hogy amúgy is szereti ledobni a ruháit.

(via 444.hu/Euronews)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top