nlc.hu
Egészség

Egymás betegeiért izgulhattak a mentős barátnők

Egymás betegeiért izgulhattak a mentős barátnők

Enikő és Ivett több, mint 10 éve dolgozik együtt, de ilyen még nem volt.
Szirénázó mentőautó

Nem mindennapi eset történt a miskolci mentésirányító központban: két egymással szemben ülő kolléga vezényelt újraélesztést egy szolgálatban – számolt be az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

„Enikő 22 éve, Ivett pedig 13 éve szolgálja odaadóan hivatását a Miskolci Mentésirányításon és régóta legjobb barátnők, akik munkájuk során is egymással szemben ülve fogadják a segélykéréseket. Sok különleges mentést, tömeges balesetet és szülést éltek már át így közösen, olyan azonban tegnap történt először, hogy minkét bajtársnő újraélesztést vezényelt telefonon keresztül ugyanabban a szolgálatban. Egyikük egy Szendrőládon, az utcán összeesett 64 éves nő életéért küzdött telefonon keresztül, a másik mentésirányító pedig kicsivel később egy gyöngyösi hipermarket vásárlóit instruálta egy 70 év körüli nő újraélesztésére. A mentőegységek mindkét esetben perceken belül helyszínre értek és az emelt szintű ellátás után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a betegeket. Mielőbbi felépülést kívánok, az életmentésekben résztvevőknek gratulálunk!” – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top