nlc.hu
Egészség

Alvás helyett meccset nézett, lebénult a fél arca

Lebénult egy férfi arca miután hetekig ébren maradt, hogy a foci vb-t nézze

A férfi nem akart lemaradni a csoportkörökről.
Focit néző férfiak

Egy 26 éves kínai fociszurkoló számára arcbénulással végződött a világbajnokság, miután minden éjszaka fennmaradt meccset nézni – írta meg az Oddity Central.

A világbajnokság mindig izgalmas időszak a futballrajongók számára szerte a világon, de az események követése hatalmas kihívás, különösen a csoportkörök alatt. Erre rátesz egy lapáttal, ha a házigazda ország egy teljesen más időzónában van. Vannak azonban olyan elszánt szurkolók, akik éjszakákon át áldozzák fel az alvást, hogy egyetlen meccsről se maradjanak le. Ez persze nem tesz jót a szervezetnek, amit egy kínai férfi nemrég a saját kárán tanult meg.

Cao, wuhani focirajongó egy egész héten keresztül töltötte ébren az éjszakákat, hogy végignézhesse az összes mérkőzést. A férfi este hatra ért haza munkából, leült meccseket nézni, ami reggel hatig tartott, aludt egy-két órát, majd újra elment dolgozni.

A 26 éves férfi néhány napig jól bírta az alváshiányt, de aztán észrevette, hogy az éjszakázás kezdi megviselni a szervezetét.

„November 30-án két órát aludtam, miután megnéztem a meccset, és amikor felébredtem, rendkívül fáradtnak éreztem magam” – mondta a férfi az újságíróknak. – Nem sokat gondolkodtam rajta, és úgy döntöttem, hogy majd pihenek egy kicsit az irodában, de egy idő után úgy tűnt, hogy az állapotom nem javul, és ez kihatott a munkámra is.”

A legrosszabb azonban csak ezután következett: egyik este Cao észre vette, hogy hirtelen oldalra billent az ajka és képtelen mozgatni a szemhéját. Nem esett pánikba, azt gondolta, hogy ez csak átmeneti, de miután a tünetek nem akartak javulni, végül elment a kórházba, ahol a krónikus alváshiány és a hideg időjárás okozta arcbénulással diagnosztizálták.

Szerencsére a férfi állapota a megfelelő kezeléssel teljesen visszafordítható, de az eset jó lecke minden túlzásba eső fociszurkolónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top