nlc.hu
Egészség

Menstruációs szabadság II. kerületi önkormányzatnál

Menstruációs szabadságot vezetnek be a II. kerületi önkormányzatnál

Munkaidő-kedvezményt kapnak vagy home office-ban dolgozhatnak a menstruációs fájdalmaktól szenvedő munkavállalók a II. kerületi önkormányzatnál.
Menstruációs fájdalomtól szenvedő nő összegörnyedve a kanapén

Bevezetik a menstruációs szabadságot II. kerületi önkormányzatnál, erről Őrsi Gergely II. kerületi polgármester számolt be a Facebookon.

„Mai testületi ülésünkön döntöttünk a menstruációs szabadság bevezetéséről, így törekszünk arra, hogy évi 48 órát meg nem haladó munkaidő-kedvezmény, vagy az otthonról dolgozás lehetőségét biztosítsuk a krónikus betegségben szenvedő, rendszeres kezelésre járó, illetve menstruációs fájdalmaktól szenvedő munkavállalóinknak” – fogalmazott a bejegyzésben a polgármester.

A képviselő-testület arról is döntött, hogy amikor a dolgozók méhnyakrákszűrésen, emlőrákszűrésen vagy prosztatarákszűrésen vesznek részt, a vizsgálat napjára szabadnapot kapnak.

Korábban a VIII. és a VI. kerületben is bevezették a menstruációs szabadságot, és Spanyolország lett az első nyugati ország, amely havi három nap szabadságot biztosít a nőknek a menstruáció ideje alatt.

(Kiemelt kép: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top