nlc.hu
Egészség

Méheltávolító műtétre ment, vesék nélkül ébredt fel a 38 éves nő

Méheltávolító műtétre ment, vesék nélkül ébredt fel a háromgyerekes édesanya

A háromgyerekes édesanya egy magánklinikára ment, hogy műtéti úton eltávolítsák a méhét, de arra ébredt, hogy nincsenek veséi.

Szeptemberben Sunita Devi egy magánklinikára ment, hogy sebészeti úton eltávolítsák a méhét. Csak a méhe helyett az ottani orvosok mindkét veséjét eltávolították, majd eltűntek.

A 38 éves Sunita a muzaffarpuri Sri Krishna Medical College and Hospital (SKMCH) kórházba szállították, mert a méheltávolítás utáni állapota romlani kezdett. Az SKMCH orvosai megvizsgálták a nőt, és tájékoztatták a családját, hogy mindkét veséjét eltávolították, és dialízisre van szüksége a túléléshez.

Ellopták az édesanya mindkét veséjét

(Fotó: Getty Images/Thierry Dosogne)

Ami a tetteseket illeti, miután Devi családja feljelentést tett Pawan Kumar, a Subhakant klinika tulajdonosa és Dr. R. K. Singh ellen, a rendőrség nyomozást indított. Megállapították, hogy a klinika soha, semmilyen hivatalos úton nem létezett, az orvosok képesítése is hamis.  A tetteseket még nem sikerült elkapni.

A háromgyerekes fiatal anyuka állapota továbbra is kritikus, életben maradásához napi dialízisre van szüksége. Bejelentkezett veseátültetésre, de a várólista nagyon hosszú, és Sunita állapota folyamatosan romlik.

„Felhívással fordulok a kormányhoz, hogy azonnal tartóztassa le az orvost, aki eltávolította mindkét vesémet. A veséjét nekem kellene átültetni, hogy túlélhessem” – mondta a nő.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top