nlc.hu
Egészség

Tizenhárom órát várakozott a mentőben a kórház előtt egy idős brit nő

Tizenhárom órát várakozott a mentőben a kórház előtt, de támogatja a sztrájkoló dolgozókat

Nagy-Britanniában több szakma képviselői is sztrájkba léptek decemberben.

A 72 éves Kathleen Philipsonhoz a minap mentőt kellett hívni szívpanaszok miatt. A tüdőbeteg asszonyt be is szállították egy közeli kórházba, pontosabban csak szállították volna, ugyanis miután megérkeztek, 13 órát kellett várakozniuk a mentőben az intézmény előtt. És nem voltak egyedül, a fia szerint több mint egy tucatnyi mentő állt még ott arra várva, hogy a betegeket ellássák a kórházban, miközben a szabályok szerint 15 perccel az érkezés után a kórháznak át kell vennie a pácienseket a mentősöktől, írja a Mirror.

A férfi elmondta, úgy érezték, mintha elfeledkeztek volna róluk, de kiemelte, a mentősök mindent megtettek annak érdekében, hogy megfelelően gondoskodjanak édesanyjáról, bár nem az ő feladatuk, hogy ennyi időn keresztül ők felügyeljenek egy betegre. A helyzetet nehezítette, hogy édesanyja gerincproblémája miatt nem tud sokáig feküdni, ezért ülve kellett várakoznia.

Mint kiderült, azért nem tudták átvenni a betegeket a kórházban, mert a személyzet nagyon leterhelt volt, sok volt a sürgős eset, ráadásul nagyon sokan voltak, akik egyéb okból szerették volna felkeresni az orvosukat. „Már rég lejárt a mentősök műszakja, de nem tudtak hazamenni, mert velünk várak. Bűntudatom van emiatt. Végig nagyon kedvesek voltak, ugyan látszott rajtuk, hogy fáradtak, de egyszer sem tűntek idegesnek, feszültnek.  Első kézből láttam, mi történik az egészségügyben, és ezért támogatom a sztrájkokat” – nyilatkozta Kathleen Philipson fia, Darren. 

Az angliai és a walesi mentőszolgálatok alkalmazottai még karácsony előtt léptek sztrájkba, miután a kormány nem teljesítette bérköveteléseiket. Egy héttel ezt megelőzően Észak-Írországban is volt munkabeszüntetés, illetve decemberben sztrájkoltak a vasutasok, a tanárok, a kórházi ápolók és a buszsofőrök is, írja az MTI.

Mentősofőr

Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top