nlc.hu
Egészség

Will Powell, A korona sorozat Harry hercege

Legyőzte a leukémiát A korona sorozat Harry hercege, Will Powell

Tudtad, hogy egy igazi kis hős alakította Harry herceget A korona 5. évadában?

A korona sorozat 2022 novemberében bemutatott 5. évada a kilencvenes évek elején-közepén játszódik, a történetben pedig természetesen feltűnnek Diana és Károly fiai, Vilmos és Harry herceg is. Utóbbi megformálója a 13 éves Will Powell volt. A brit gyerekszínész többfordulós castingon nyerte el a szerepet, azonban messze nem ez volt élete legnagyobb kihívása.

Will Powell A korona 5. évadának premierjén

Will Powell A korona 5. évadának premierjén (Fotó: Wiktor Szymanowicz / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Will mindössze 21 hónapos volt, amikor leukémiát diagnosztizáltak nála. Az ezt követő három és fél évet javarészt a Sheffieldi Gyermekkórházban töltötte, ahol folyamatos kemoterápiás kezeléseket kapott. Az orvosok összesen 27 műtétet végeztek el rajta, mire a betegsége 2014-ben remisszióba fordult, majd teljesen felgyógyult belőle.

„A kisfiunk egyszer sem panaszkodott a kezelések alatt, úgy viselkedett, akár egy szupersztár” – mesélte Will édesapja, Andy a Daily Mailnek.

Will Powell szüleivel

Will Powell szüleivel (Fotó: SWNS/Profimedia)

A hirdetésre, melyben a fiatal Wilmos herceg szerepére kerestek gyerekszínészeket, Will édesanyja, Michelle figyelt fel. Fehívta a producert és közölte vele, hogy bár Vilmos herceg szerepére nem, Harryére viszont alkalmas lenne a fia. A producer egy bemutatkozó videót kért Willről, majd ez alapján bekerült a castingon az utolsó négy, majd az utolsó két jelölt közé is, akiket a sorozat készítői videóhívásban hallgattak meg. Másnap aztán értesítették a családot az örömhírről: Will megkapta Harry herceg szerepét.

„Az első naptól kezdve úgy kezelték, akár egy sztárt. Egy nagy autót küldtek értünk, ami Londonba vitte orvosi vizsgálatra, majd három napra egy hotelben kaptunk szállást, míg az első jeleneteit forgatta” – idézte fel Michelle, aki elkísérte fiát az összes forgatási helyszínre.

Diana, Károly Harry és Vilmos, vagyis Elizabeth Debicki, Will Powell, Senan West és Dominic West A korona egyik jelenetében

Diana, Harry és Vilmos, valamint Károly herceg, vagyis Elizabeth Debicki, Will Powell, Senan West és Dominic West A korona egyik jelenetében (Fotó: Netflix/Profimedia)

Andy hozzátette, hihetetlen volt megélni, amikor a fia ott lehetett A korona premierjén olyan sztárok között, mint a Károly herceget alakító Dominic West vagy II. Erzsébet megformálója, Imelda Staunton. Will a bemutatón az első autogramjait is kiosztotta.

Arra, hogy a teljes 5. évadot megnézhessék, persze nekik is várniuk kellett addig, míg az fel nem került a streamingszolgáltató oldalára. „Addig néztük, amíg Will összes jelenetét nem láttuk” – mondta a büszke édesapa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top