nlc.hu
Egészség

Ilyen állapotban van most a tavaly ősszel elgázolt motoros futár

Szinte minden csontja eltört az ütközésben a motoros futárnak, László 70 nap elteltével tudott újra lábra állni

Majd egy kilométeren át tolta kocsijával a részeg sofőr.
motor

László életét szó szerint derékba törte egy baleset. A motoros futárként dolgozó fiatalembert tavaly szeptember 11-én tarolta le egy ittas sofőr a Petőfi hídon. A férfi lerepült a robogóról, az autós pedig hótolóként vitte magával a kismotort. A fiatal futárnak gyakorlatilag nem maradt ép testrésze a baleset után: darabos combcsonttörést, medencetörést, valamint szeméremcsonttörést szenvedett és beroppant a 12. csigolyája – írja a Blikk. Most, 4 hónappal a baleset után László már a járást próbálgatja, ami valóságos csodának számít.

Egy gyengébb anyagi helyzetben lévő családot tönkretenne egy ilyen eset” – nyilatkozta a fiatalember, miközben arról beszélt a bulvárlapnak, hogy egyéni vállalkozóként havi 25 ezer forint táppénz jár neki, miközben csak a balesettel összefüggésben már 600 ezer forint körül járnak a költségek. 

László szerint még legkevesebb fél év, hogy újra munkát vállalhasson. Futárnak biztosan nem megy vissza. Abban bízik, hogy egy pszichológus segít majd neki feldolgozni az átélt traumát.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top