nlc.hu
Egészség

Egy durva manikűr miatt alakulhatott ki bőrrákja egy amerikai édesanyánál

Megvágta a manikűrös, ezért alakulhatott ki bőrrák egy amerikai édesanyánál

Grace Garcia, egy háromgyermekes anyuka a körmösnél tett látogatása után észrevette, hogy valami nincsen rendben, az egyik ujja fájni kezdett és mintha egy szemölcsszerű dudor keletkezett volna rajta. Eltelt több hónap, és állapota nem javult, ezért orvoshoz fordult, aki azt tanácsolta neki, forduljon bőrgyógyászhoz. A biopsziát követően kiderült, laphámrákja van.

A szakember szerint a humán papillomavírus (HPV) okozta ezt az elváltozást, és lehet, hogy a manikűrősnél fertőződött meg. Grace Garcia elmondta, a körmös, akinél korábban még nem járt, elég durva volt, meg is vágta egyszer, amikor körömágybőrével foglalatoskodott. Kezelőorvosa, Teo Soleymani szerint előfordul, hogy a HPV a kezeken vagy az ujjakon bőrrákot okoz, csak kevés páciensről tud, akiknél egy manikűr okozta a betegséget – írja a Sun

Egy nő a manikűrösnél

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pexels)

Grace Garcia a kezelést követően szerencsére fizikailag meggyógyult, de lelkileg nagyon megviselték a történtek. Ennek ellenére úgy döntött, hogy nyilvánosan is beszél a történtekről, hátha így sikerül megakadályozni, hogy más is hasonló helyzetbe kerüljön. Grace Garcia szerint fontos, hogy ellenőrizzük azt, hogy a kozmetikus, manikűrös valóban tiszta eszközökkel dolgozik, és ha úgy érezzük, hogy valami nem stimmel, ha egy egészségügyi probléma nem akar megszűnni, akkor ne hagyjuk magunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top