nlc.hu
Egészség

A beteg border collie utolsó sétája

Utolsó sétára vitte rákbeteg kutyáját a gazdi, örömteli futkározás lett belőle a barátokkal

Egy szomorú gazdi elvitte halálosan beteg border collie-ját egy utolsó tengerparti sétára, mielőtt elengedte volna.

A Hullból származó Sarah elvitte kutyáját, a 11 éves Ellát Bridlingtonba, East Yorkshire tengerpartjára egy utolsó rohangálásra.  A gazdi a közösségi médiában meghívta a többi kutyatulajdonost, hogy jöjjenek elbúcsúzni Ellától, akinél szájüregi rákot diagnosztizáltak. 1200-an osztották meg a bejegyzését.

A 44 éves nő elárulta a LadBible-nek, hogy több mint 30 kutyus fordult meg a búcsúban, és velük 25 gazdi. Sarah-t meghatották az idegenek, akik búcsúajándékokat adtak át neki és Ellának.

„Volt olyan hölgy is, aki kézzel varrott emléket készített” – tette hozzá. – És volt egy csapat border collie-s ember, és Ella szeretett velük futni. Egy ponton hatan vagy heten indultak ugyanazon labda után.

Ő volt a legjobb kutyám, pedig sok kutyám volt.

 

Megosztotta azt is, hogy küzdött, hogy visszatartsa a könnyeit, amikor egy másik gazdi közeledett hozzá, hogy megölelje.

Sarah egy héttel ezelőtt egy állatorvosi biopszia után értesült kutyája betegségéről. Noha Sarah-nak azt tanácsolták, hogy a kezelés meghosszabbíthatja kutyája életét, a gazdi ellene döntött, mivel nem akarta több fájdalmat okozni kedvencének.

„Önző lett volna, ha elnyújtom a szenvedését, csak azért, mert nem akarok elbúcsúzni tőle” – mondta.

A szájüregi rák viszonylag gyakori a kutyáknál. A diagnosztizált kutyák éves aránya 20 a 100 000-hez, és 11 éves korban fordul elő a leggyakrabban. Kezelés nélkül az átlagos túlélési idő körülbelül 65 nap. A kezeléssel a kutyák általában további 5-21 hónapig élhetnek. A Merial melanoma vakcina azonban egy új gyógyszer, amely segít a kutyáknak a melanómák leküzdésében. A korai vizsgálatok azt mutatták, hogy a négylábú barátok túlélési aránya 224-389 napra nőtt, ami szintén jelentősen javul, ha a betegséget műtéttel és radioaktív terápiával kezelik.

Ennek a border collie-nak is járt megható búcsú, mielőtt az örök vadászmezőkre tért volna.

border collie

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top