nlc.hu
Egészség

Csontvelődonor 2 éves kisfiú

Csontvelődonor lesz a 2 éves kisfiú, hogy megmentse a kishúgát

A 7 hónapos kislány szinte egész eddigi életét kórházban töltötte a betegsége miatt, de a 2 éves bátyja segít rajta.
Intravénás gyógyszeradagolás egy gyereknek a kórházban

Hősies tettre készül egy 2 éves brit kisfiú, aki csontvelődonor lesz, hogy megmentse a súlyosan beteg, 7 hónapos kishúgát. Ezzel ő lesz lesz Nagy-Britannia egyik legfiatalabb csontvelődonora.

Az Esmae nevű kislány szinte egész eddigi életét kórházban töltötte, mivel két ritka (nem részletezett) betegséget diagnosztizáltak nála, ami miatt nehezen tudja leküzdeni a fertőzéseket. Szerencsére a bátyja, Jonah segíthet rajta.

A család csaknem 650 kilométert utazott a dél-walesi Llanelliben lévő otthonukból a newcastle-i gyermekkórházba, ahol a transzplantációra sor kerül majd, amikor Esmae elég erős lesz. Az operációt követően még nem lélegezhetnek fel, ugyanis hat hónapot kell várni, hogy kiderüljön, sikeres volt-e a beavatkozás.

„Ha ránézek, elérzékenyülök, és arra gondolok, hogy meg fogja menteni a húga életét, és fogalma sincs róla – mondta elérzékenyülve az édesapa, Jordan Jones. – Olyan fiatal, hogy nem is fog rá emlékezni, ahogy Esmae sem.”

Az édesapa hozzátette, hogy elmondhatatlanul büszke a fiára, aki féktelen és vad, de amikor a kishúgáról van szó, nagyon szelíd, mert rajong érte.

Korábban egy 4 éves kisfiúról írtunk, aki szülei elmondása szerint teljesen önként egyezett bele, hogy csontvelőt ad ikeröccseinek, mert így megmentheti testvérei életét. 

(The Sun)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top