nlc.hu
Egészség

Az utolsó pillanatban találtak rá az ájult nőre

Perceken múlott a 80 éves nő élete, az utolsó pillanatban találtak rá

Szerda délelőtt mentőhelikoptert küldtek egy Hajdú-Bihar vármegyei otthonba, ahol egy idős asszony szédülésre panaszkodott, majd az ágyra borult.

Elszédült, majd az ágyára borult egy 80 éves asszony Hajdú-Bihar vármegyében, de óriási szerencséje volt, mivel egy közeli ismerőse rátalált. Először megpróbálta felébreszteni az ágyán heverő nőt, ám miután nem járt sikerrel, azonnal mentőt hívott. A mentésirányítás rögtön több egységet riasztott, köztük egy mentőhelikopterrel, miközben betegvizsgálatra instruálta a bejelentőt – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

Mentőhelikopter

Mentőhelikopter akcióban (az OMSZ felvétele)

Ekkor az asszony még lélegzett, ám néhány perccel később a légzése összeomlott. A mentésirányító instrukciói alapján a bejelentő barát megkezdte az újraélesztést, amit aztán a mentőszolgálat helyszínre kiérkező munkatársai folytattak. A mentősök fél órán át küzdöttek a beteg életéért, ennyi idő kellett ahhoz, hogy a mellkasi nyomások eredményre vezessenek. Ezután az asszonyt légi úton szállították kórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top