nlc.hu
Egészség

Egyszerre lett rákos egy férfi a kutyájával

Pár hónap eltéréssel diagnosztizáltak veserákot egy kutyánál és a gazdijánál

Egyszerre lett rákos négylábú barátjával egy férfi. A férfi és a kutyája ugyanazokat a tüneteket produkálták, azonban senki nem gondolta, hogy mindkettőjüknél veserákot diagnosztizálnak majd.

Egy háromgyermekes édesapa és szeretett kutyája között mindössze pár hónap eltéréssel diagnosztizáltak veserákot. A 48 éves Simon O’Brien szerencsére már gyógyulófélben van, azonban a legjobb négylábú barátjának, Bellának már nincs sok ideje hátra – írta meg a Mirror.

Kezdetben mindkettőjüknél hasonló tünetek jelentkeztek, állandóan fáradtak és szomjasnak érezték magukat. Bella diagnózisát pár hónappal előbb, 2022-ben állapították meg, majd később Simon veséjén is csomókat találtak, amit  rákként diagnosztizáltak.

Simon meg volt róla győződve, hogy a napjai meg vannak számlálva, így elkezdte elrendezni a saját temetését és még levelet is írt három gyermekének. Szerencsére mindez szükségtelen volt, mivel egy hét órán át tartó sürgősségi műtéttel sikerült kioperálniuk a veséjét és már gyógyulófélben van, azonban Bella sajnos már nem volt ilyen szerencsés. Miután a család észrevette a tüneteket, az állatorvos azt mondta, hogy sajnos semmit sem tudnak érte tenni, ezért élvezzék ki a hátralévő időt, amíg még lehet. 

Egy férfi éppen a kutyájával túrázik

Egy férfi éppen a kutyájával túrázik (Fotó: Pexels) A kép csak illusztráció

Adunk neki gyógyszereket, és igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a hátralévő időből

– mondta Simon

Bella havonta 600 fontnak (körülbelül 260 000 forint) megfelelő gyógyszeres kezelést kap. A kezelésektől a kutyus valamennyire jobban lett, így a család el tudja vinni a tengerpartra, illetve lehetővé teszi, hogy az utolsó hónapokban minél több élményt szerezzenek.

Annak az esélye, hogy egy kutya a gazdájával egy időben kapja meg ezt a viszonylag szokatlan rákot, körülbelül egymillió az egyhez

– mondta Dr. Laura Chapman.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top