nlc.hu
Egészség
Máj méregtelenítése: 5 gyümölcs kulcsfontosságú

Májad méregtelenítésében 5 gyümölcs nyújt óriási segítséget

Májad méregtelenítésében csodás segítséget nyújtanak ezek a gyümölcsök! Érdemes egészséged érdekében minél gyakrabban fogyasztanod őket.
Máj méregtelenítése gyümölcs

A máj méregtelenítése kulcsfontosságú szerepet játszik a zsírmáj kezelésében és megelőzésében, melyet gyakran a nem megfelelő étkezési szokások, a túlzott alkoholfogyasztás vagy éppen az elhízás idéz elő. Ezt az állapotot azért is érdemes komolyan venni, mert idővel jelentős májkárosodáshoz vezethet. De még jobb természetesen megelőzni. Ezek a gyümölcsök segítenek benne.

5 gyümölcs, mely segíti a máj méregtelenítését

1. Grépfrút

A grépfrút gazdag antioxidánsokban, különösen naringeninben, egy flavonoidban, amely segít megvédeni a májat a károsodástól. Magas C-vitamin-tartalma a máj méregtelenítő folyamatait is támogatja, miközben fokozza az immunitást, így ez igazán értékes gyümölcs a máj egészsége szempontjából.

2. Áfonya

Az áfonya erős antioxidáns tulajdonságairól ismert, és antocianinokat tartalmaz – olyan vegyületeket, amelyek csökkentik a máj gyulladását és oxidatív stresszét. Az áfonya rendszeres fogyasztása védheti a májsejteket és javíthatja a máj általános működését.

A grépfrút gazdag antioxidánsokban, különösen naringeninben, egy flavonoidban, amely segít megvédeni a májat a károsodástól . Magas C-vitamin-tartalma a máj méregtelenítő folyamatait is segíti, miközben fokozza az immunitást, így értékes gyümölcs a máj egészsége szempontjából.

3. Alma

Az alma kiváló pektinforrás. Ez a rostfajta segít eltávolítani a szervezetből a méreganyagokat, csökkentve a máj terhelését. Az alma magas víztartalma a máj hidratálásában is segít, tovább fokozva annak természetes méregtelenítő képességét.

4. Citrom

A citrom magas C-vitamin- és antioxidánstartalmú gyümölcs, serkenti a májenzimek termelését és támogatja a méregtelenítést. Ezenkívül a citrom elősegíti az epe termelését, ami segíti a máj azon képességét, hogy hatékonyabban feldolgozza és eltávolítsa a salakanyagokat.

5. Szőlő

Egy 2022-ben az Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtárában megjelent tanulmány kiemelte, hogy a szőlőmag-proantocianidin (GSPE), egy természetes polifenolos vegyület, amely a szőlőhéjban és -magokban található, hatékonyan véd a májszövet károsodása és az oxidatív stressz ellen.

Ezen felül a szőlő, különösen a vörös és lila fajták, resveratrolt tartalmaznak, amelyekről kimutatták, hogy csökkentik a májgyulladást és védik a májsejteket. Ezért a szőlő rendszeres fogyasztása segíthet javítani a májfunkciókat.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top