Egészség

Így ápold a bőröd télen!

Száraz, viszket és feszül a bőröd? Mutatjuk, mire figyelj a téli bőrápolás során!

Télen bőrünk másfajta ápolást igényel, mint az év többi szakában. A hideg, szeles időjárás és a benti száraz levegő megviselheti a bőrünket, azonban egy kis odafigyeléssel télen is tündökölhetünk!

Így ápold a bőröd télen!

 

Kiszáradás

A fűtési szezon megviselheti a bőrünket, ugyanis a meleg és száraz levegőnek szárító hatása van. Éppen ezért télen a napi bőrápolás mellett érdemes odafigyelned a szobád hőmérsékletére és a megfelelő páratartalomra is. Tégy a fűtőtestre párologtatót, cseppents bele néhány csepp narancs- vagy fahéjolajat, és nemcsak bőrödnek, de a közérzetednek is jót tehetsz!

Viszketés

Ha télen gyakran tapasztalsz viszkető érzést, amit bőröd kiszáradása is kísér, minden bizonnyal az érzékenyebb bőrtípusba tartozol. A hideg, szeles időjárás és a benti meleg, száraz levegő megviselheti a bőrödet, így könnyen azon kaphatod magad, hogy egyre gyakrabban vakarózol. Használj száraz bőrre kifejlesztett hidratáló krémet, ha kell, napjában többször, és viselj természetes, a bőrt lélegezni hagyó ruhadarabokat!

Így ápold a bőröd télen!

 

Feszülés

Ha feszülő érzést tapasztalsz a bőrödön, és úgy érzed, mintha a hajtövednél húznák az arcbőrödet, akkor elérkezett a hidratálás ideje! A feszülő bőr télen gyakori jelenség, de nem törvényszerű, ha odafigyelsz arra, hogy hidratáld a bőröd. Növeld bőröd rugalmasságát és válassz olyan krémeket, amik omega-6-zsírsav-, urea- és tejsavtartalmúak.

Berepedezés

Ha figyelmen kívül hagyod bőröd kezdeti jelzéseit, vagyis az enyhébb kiszáradást, és nem ápolod megfelelően, a bőröd könnyen berepedezhet a szárazságtól. Ezek az apróbb repedések nemcsak esztétikailag ronthatják a bőröd kinézetét, de fájdalmasak is lehetnek. Ne késlekedj, és válassz extra hatékony hidratálót, amit külön a nagyon száraz bőrtípusra fejlesztettek ki. De igyekezz az illat- és színezékmentes változatokat előnyben részesíteni az allergizáló hatás elkerülésének érdekében!

Fakó szín

Mivel télen kevesebb napfény éri a bőrünket, bőrünk a hideg, zimankós idő beköszöntével szépen, lassan elveszíti napcsókolta színét. De a világosabb bőrszín nem egyenlő a fakó árnyalattal: az előbbi egészséges, az utóbbi viszont a nem feltétlenül helyes életmódodról és arról tanúskodik, hogy nem fordítasz kellő figyelmet a bőrápolásra a hidegebb hónapokban. A hidegebb időben is olyan krémeket használj, amik tartalmaznak UV szűrőt, és megvédik a bőrödet a csípős, zord időjárástól!

 

 

Olvass még cikkeket bőrápolás témában az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top