Egészség
Szponzorált tartalom

Így sminkeld az aknés bőrt

Vannak termékek, amelyeket kifejezetten azért hoztak létre, hogy elrejtsék az aknés bőr problémáit. Tudtad, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen kozmetikumokat választasz?

Ha az ember arcán szépséghibák vannak, igyekszik a lehető legjobban elrejteni. A legegyszerűbb megoldás erre a sminkelés, hiszen könnyen kivitelezhető, és bármikor elkészíthető. Ám míg sok esetben hasznos megoldás lehet, bizonyos bőrtípusoknál épp az ellenkezőjét érjük el – hosszú távon mindenképpen. Ugyanis a már meglévő bőrproblémákat tovább ronthatja, ha olyan alapozót használunk, amely eltömíti a pórusainkat, és nem hagyja lélegezni a bőrt. Ha mindenképpen szeretnénk sminket, feltétlenül olyan készítményeket vegyünk, amelyeket a zsíros bőrűek számára fejlesztettek ki. A másik nagyon fontos feladat minden esetben, amikor sminket hordunk, hogy amikor hazaértünk, mossuk le azt. Tegyük olyan termékkel, amelyet kifejezetten erre a bőrtípusra ajánlanak a szakemberek. Pillanatnyi megoldást ugyan hozhat a sminkelés, a valódit a szakszerű segítség jelenti.

Ha olajos tapintású, fényes arcbőrre választunk sminket, a matt alapozók között érdemes szétnézni. Ha púderre esik a választás, azt mindenképpen mértékletesen vigyük fel, hiszen tovább rontunk a helyzetünkön, ha eltömítjük a pórusainkat. Ha úgy érezzük, hogy a lealapozott bőrünkön átüt az olajosság, mattító lapokkal itassuk fel a zsíros részeket. Annak ellenére, hogy a nem túl gyakran felvitt és azonnal lemosott smink nem feltétlenül van rossz hatással a bőrünkre, a szakemberek szerint mégsem ez a kímélő megoldás pattanások esetében. Ha mégis a smink mellett döntünk, a komedogénmentes termékeket célszerű megvásárolni a bőr állapotának megóvása végett.

Az aknés bőr kezelésére a krémek és gélek mellett vannak olyan termékek is, melyeket kifejezetten azért hoztak létre, hogy elrejtsék az akné fizikai lenyomatait. Amikor csak néhány pattanást szeretnénk eltüntetni, sokkal jobbat teszünk az arcunkkal, ha a helyi korrektorozás mellett döntünk. Persze ebben az esetben sem az átlagos korrektorok között kell keresni a megfelelőt, hanem az említett speciális változatok között. Fontos, hogy milyen összetevőket tartalmaz a termék és a színe sem elhanyagolható, ugyanis a gyulladt pattanások nem biztos, hogy a megfelelő színhatást keltik az átlagos fedőrétegek.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top