Egészség

Megszólal az intimkozmetikus: “Nem mindenki úgy jön oda, hogy széttárja a lábait, és már mehet is a buli”

A világ egyik legérdekesebb foglalkozása – már ha abból indulunk ki, hogy ha egy társaságban meghallják, hogy valakinek ez a munkája, rögtön ezer kérdést kap. Hiszen nemi szervekkel dolgozik nap, mint nap. Megszólal az intimkozmetikus, a huszonhat éves Eszter, aki négy éve van a pályán.

Úristen, te ezt csinálod?!

Nincs bajom azzal, hogy beszéljek a munkámról. Másoknak ez ismeretlen világ, megértem, hogy érdekli őket. Pláne, hogy a szakmámat úgy hívják: intimkozmetikus. Ez a szó pedig erotikát sugall, bár ahhoz egyáltalán nincs köze. Furcsa módon egyébként mind a férfiak, mind a nők a férfiak gyantázására kíváncsiak a leginkább, vagyis arra, milyen érzés nekem közvetlen kapcsolatba kerülni idegen férfiak nemi szervével, és hogyan is történik mindez. Sokan nehezen tudják elképzelni, hogy a privát életet elválasszák a munkától, pedig nálunk ez alapkövetelmény. A privát életedet a küszöbön kívül kell hagynod, enélkül ez nem megy.

Most akkor kozmetikus vagy nőgyógyász?

A férfiak nem hangulatemberek, ezért velük könnyebb, egy nő olykor nagyon energiaigényes. De olyan vendégem nincs, aki előtt azt mondanám, jaj, ne, most ő jön! Mondjuk az tény, hogy mellettem nem lehet csöndben maradni.

Szerintem fontos, hogy legyen a gyantázó és a vendég között kémia. Más ez, mint a nőgyógyász, akinél a páciens csak egy “munkadarab” a futószalagon. A mi kapcsolatunk sokkal személyesebb. Ha belegondolunk: a vendég megtisztel engem azzal, hogy olyan területen legyek, ahol nem akárki lehet. Tartozom neki azzal, hogy tudjam, hogy kicsoda, hány gyereke, milyen kutyája van, van-e valakije. Nem mindenki úgy jön oda, hogy széttárja a lábait, és már mehet is a buli. Fel kell tudni oldani őket annyira, hogy ez ne egy nőgyógyászati vizsgálatra emlékeztessen, hanem inkább kikapcsolódás legyen nekik. És persze hogy a fájdalom olyan minimális legyen, hogy arra ne is emlékezzen. És nem lehetetlen elérni ezt; van, aki elalszik az ágyon.

fotó: Getty Images
fotó: Getty Images

Korra, nemre való tekintettel

Van tizenéves, és hatvanas páciensem is. A fiatalok többnyire teljesen csupasz fazont kérnek, a középkorúaknál a leszállópálya (csík) vagy a háromszög dívik, az időseknél pedig minden előfordul. Valakinél az dönti el, hogy a párjának mi tetszik, és van, aki épp az ő kedvéért változtat néha. A férfivendégek között ritkábban akad időskorú, a legtöbben a harmincas-ötvenes korosztályból jönnek hozzám.

Szemérem

Gátlástalanul dolgozom, de a magánéletben szemérmes vagyok. A saját szóhasználatomban nincs benne az, hogy punci, pina, pöcs. Nem igazán a stílusom. Az a dolgom, hogy feloldjam a vendégekben a gátlást. Mindig van, aki szemérmesebb, de a végére már senki nem az.

Hogy nézek már ki?!

Sajnos sok a testképzavaros nő. Próbálom felnyitni a szemüket, hogy értsék: amit ők látnak magukról, az nem az, amit mások látnak. Megerősítem azokat az értékeiket, amiket otthon nem mondanak el nekik nap mint nap.

A nők fejében sok a félreértés és a félinformáció mind a vaginájukkal, mind annak “kezelésével”, ápolásával kapcsolatban. Először is ott a viszonyunk a nemi szervünkhöz. Sokan csúnyának tartják a sajátjukat, nem tudják, hogy ez a testrészünk éppoly egyedi, mint az orrunk, és hogy a férfiaknak korántsem ez a fő szempontjuk vele kapcsolatban. Ami a higiéniát illeti: sokan használják fürdésnél ugyanazt a szappant, tusfürdőt, mint a többi testrészükre. Csakhogy a hüvelyflóra pH értéke eltér a többi bőrfelületétől, ezért ezek a szerek felboríthatják természetes védekezőrendszerét. További fontos tény, hogy a hüvelyünk “öntisztuló”, nem kell tehát “belülről” is mosakodnunk. Vécéhasználat után használjunk intim törlőkendőt, tisztálkodáskor pedig mellőzzük a szivacsot, kesztyűt! Műszálas fehérnemű helyett inkább pamutot hordjunk. A gyanta otthoni használata különösen nagy körültekintést igényel, ezért csak akkor próbálkozzunk vele, ha nem okoz nagy fájdalmat, kipirosodást, gyulladást. Pontosan tartsuk be a használati utasítást, mert ebből is gyakran adódnak gondok. De a legjobb ez esetben is az, ha szakemberhez fordulunk.

Fájdalomküszöb

A férfiak általában be vannak fosva, tényleg alacsonyabb a fájdalomküszöbük, ami ez esetben érthető is, hiszen erősebb a szőrzetük. Igen… van, aki ordít. A nők inkább könnyeznek. Van aki, eleve smink nélkül jött, és a karomat lilára szorította, de úgy szállt le az ágyról, hogy nem is volt olyan rossz.

Fájdalom és/vagy élvezet

Igen, előfordul merevedés, sőt, olykor ejakuláció is. Egy kedves törzsvendég már eleve álló farokkal száll fel az ágyra. Azt mondja, neki, ha a herezacskóját gyantázom, az olyan, mintha valaki nyalogatná a golyóit. Nem zavar, tudom, hogy néha vele jár. Tisztában vagyok azzal, hogy fiatal vagyok, jól nézek ki, tehát aki nem impotens, arra hatással lehetek. A vendégnek ilyenkor azt szoktam mondani, ne aggódjon, mert egyrészt bóknak veszem, másrészt ez csak annyit jelent, hogy működő, egészséges szervezettel van megáldva.
Kétféle férfi van. Egyikük erősen próbál uralkodni magán, nem mutatja ki a fájdalmát, pedig látszik, hogy nehezen bírja a gyantázást. Abból tudom, hogy nem válaszol például egy-egy kérdésre, megakad a beszélgetés. Később ez általában átalakul: a bizalmába fogad, és nem érzi magát kínosan, ki meri mutatni, hogy rossz neki. Ennek az “elengedésnek” lehet a merevedés a mellékhatása.

Aztán van, aki egyből feloldódik a helyzetben, gátlásmentes, és engem csupán egy szakma képviselőjeként kezel. Úgy van vele, hogy történik, ami történik, jön, aminek jönnie kell.

Bepróbálkozások

Négy év alatt kétszer fordult elő az, hogy valaki többet látott volna bele ebbe az egészbe – nem az én hibámból. Ők célirányosan jöttek, azt gondolták, hogy lehet szex a végén. A szalon nevéből – amiben szintén szerepel az intim szó – és a honlap hangulatából hitték ezt. Kimondott zaklatás egyszer történt; egy külföldi kliens puszit adott a nyakamra – ő szintén félreértette a szalon funkcióját. Olyan is előfordult, hogy valaki udvarolni próbált, megkérdezte, a későbbiekben alakulhatna-e más is a gyantázáson kívül, és addig nem volt hajlandó fizetni, amíg nem kapja meg a számomat. Megkapta, letiltottam. A párkapcsolatom nem enged meg semmi ilyesmit. Ilyenkor mindig azt mondom, hogy szeretném megtartani a kozmetikus-vendég kapcsolatot. Olyan adódott már, hogy egy vendég után megfordult a fejemben, hogy milyen lehet az illető a magánéletben. De magamnak sem engedem meg, hogy nagyon elkalandozzanak a gondolataim.

Higiénia

Ha megnézel egy férfi- és egy női mosdót, általában a férfimosdó a tisztább. Külsőleg igényesebbek vagyunk, mi nők, de higiéniában a férfiak az erősebbek – az én vendégkörömben legalábbis ezt tapasztalom. A férfiaknál nem ritka, hogy megkérdezik, le tudnak-e zuhanyozni, vagy ha nem, legalább áttörölgetik magukat. A nők között is van persze, aki nagyon figyel erre, vagy legalább elnézést kér, ha sietett, megizzadt. De van, akit nem is érdekel. Előfordulnak szagok, látványok – találtam már paprikamagot… Nyilván emberek vagyunk, ezt helyén kell kezelni, hiszen bárkivel előfordulhat, hogy rohanva jött. Ezen felül kell emelkedni.

Diszkréció

Természetesen rengetegféle intim területet látok, de nem társítom az arcot a puncihoz vagy péniszhez. Nem villannak be képek, ha mondjuk egy kávézóban beszélgetünk valamelyik vendéggel, olyankor nem a gyantafelületet látom bennük. Ez talán afféle védekező mechanizmus is, hogy ne legyek előítéletes senkivel szemben, vagy ne adjam ki őt soha másoknak.

A változatosság gyönyörködtet?

Az emberi nemi szerv nagyon változatos – formában, méretben, színben. Punci alapvetően háromféle van, a nagyajkak és a csikló aránya szerint. Van az, amikor a kisajkak és a csikló túllógnak a nagyajkakon. Húsos punci az, amikor a nagyajkak a nagyobbak – ezt kártyalehúzónak is szokták hívni. A harmadik, amikor körülbelül egyforma a két rész. Aki szült, annak valóban kicsit más, de nem olyan mértékben, mint amilyen rémhírek terjengenek.

És akkor a péniszről…

Ami a péniszeket illeti, őszintén szólva nem találom ezt a szervet annyira vonzónak, nekem a párom is szexisebb alsógatyában, mint meztelenül. Az alapvető variabilitást az adja, hogy valaki körülmetélt-e, vagy nem, ezen kívül még a zacskó megereszkedése a szembetűnőbb, nekem azt nehezebb gyantázni. A legkisebb farok, amit életemben láttam, akkora volt, mint a kisujjam, a legnagyobb csaknem combközépig ért, és egy ausztrál tanárhoz tartozott. De volt olyan japán vendég is, aki megcáfolta a hiedelmeket. Egyébként ők meglepően szerények voltak.

Meddig?

Érdekes, hogy itt, amit a legjobban szégyellnek, az a szőr. Szégyellik, ha teljes hosszra ki van nőve, pedig mi épp azért vagyunk itt, hogy ezt megoldjuk. Tudom, hogy van olyan irányzat is, ami szerint divat meghagyni, sőt, festeni. Nekem nem tetszik, de el tudom fogadni. És szerintem bármikor vissza is jöhet a divatba. Felőlem aztán visszahozhatják, én elég leleményes vagyok ahhoz, hogy szakmát váltsak, ha arra van szükség.

fotó: Getty Images
fotó: Getty Images

Hivatástudat

Az kellemetlen, amikor érzem, hogy valaki úgy áll hozzá, hogy itt ez a csilli-villi kiscsaj a kozmetikában, ha egy ezressel többet lerakok, le lehet fektetni. Más egyenesen megkérdezte: “neked az az életcélod, hogy míg világ a világ, seggeket gyantázz?” Én nem azért vagyok itt, mert csak erre vagyok képes, vagy mert ez könnyen megkereshető pénz lenne. Hanem mert ebben találom meg magam, ezt tudom szenvedéllyel művelni. Lehet, hogy furcsa, de engem boldoggá tesz ez a munka. Van benne pszichológia, marketing, kapcsolatépítés… az egyik legjobb szakma. Mennyi ember életét megismered fél órában, plusz legyantázod, és még pénzt is kapsz érte!

Hogyan szőrtelenítsünk? A szakértő megmondja!

A végleges, tartós megoldásokat javaslom akkor, ha valakinek szőrbenövései vannak, gyakran begyullad a bőrük gyantázás után. De tudni kell, hogy ez sok pénzt igénylő befektetés, ami nem feltétlen egy életre szól. Az otthoni gyanta a “jézusmária kategória”. Van, aki bele tud tanulni, de magadnak nem tudod elég hatékonyan végezni, esetleg véraláfutásaid lehetnek. A borotva és krém ugyanazt tudja, a szőr felületét vágja vagy elsorvasztja, ezért nem tart túl sokáig a hatásuk, ráadásul irritálják a bőrt, hiszen leszedik a felső hámréteget. Ha az ember nem higiénikusan végzi, akkor felülfertőzheti magát. Az epilátor jó, ha a szőr minősége megfelelő hozzá, de a sok kis csipesz apró tépkedése fájdalmas lehet. Úgyhogy sokan vannak úgy vele, hogy sok mindent kipróbáltak, utána hozzám jönnek, még ha ez drágább is.

Na de… téged ki gyantáz?

Magamnak is meg tudom csinálni, de előbb vállalok be három vendéget. Inkább a kolléganőmre bízom. Egyrészt a comb hátulja sehogy se megy, másrészt egyszerűbb, ha más okoz fájdalmat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top