Egészség
Szponzorált tartalom

3 tipp, hogy gyorsabban meggyógyulj!

Gyógyteák, fűszerek és praktikák megfázás ellen!

Folyik az orrod, tüsszögsz és köhögsz? Nem kell beletörődnöd a megfázásba, te is sokat tehetsz azért, hogy mihamarabb meggyógyulj!

Kortyolgass meleg gyógyteákat!

A gyógyteák nemcsak az orrdugulást, valamint a torokfájást segítenek enyhíteni, hanem hidratálnak, és gyógyhatásuknál fogva lerövidíthetik a megfázás időszakát is. A csalán és a hársfavirág kiváló hurutoldók, a zsálya gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig remek torokfájásra. A csipkebogyó és a vadingó főzete is jó választás, ha megfáztál, mindkettő igazi immunturbót jelent szervezeted számára.

Használj orrspray-t!

Kifújnád az orrod, de az erőlködéstől már piros a fejed? Literszámra iszod a gyógyteákat, de az orrod még mindig nem szelel? Ha nem indul meg a váladék, nemcsak levegőt nem kapsz az orrodon keresztül, hanem a közérzeted is rosszabb lehet, aludni sem tudsz rendesen, ráadásul megnőhet a megfázás miatt ágyban töltött órák száma is. Segíts a szervezetednek, és használj olyan orrspray-t, amely természetes tengeri sós oldatot és emellett a nyálkahártyát kímélő, regeneráló anyagot tartalmaz! Ha tiszták az orrjárataid, a fejed is kisebb eséllyel fájdul meg, az alvás pihentetőbb lesz, te pedig kevésbé leszel frusztrált.

Fűszerezz okosan!

A fűszerek is segíthetik a felépülésedet, ezért ha beteg vagy, nézz körül a konyhaszekrényben, ahol hasznos kincsekre lelhetsz! A fahéj amellett, hogy serkenti az emésztést, antibakteriális hatással is rendelkezik, így segíthet elpusztítani a kórokozókat. A fahéj tökéletes társa a szintén fertőtlenítő hatású szegfűszeg, és mindkét fűszer őrölt változata egészséges ízesítője lehet egy C-vitaminban gazdag mandarin-, grapefruit-, valamint narancssalátának. Ha sósat ennél, használd a természet antibiotikumaként is ismert oregánót vagy a száraz köhögés doktorát, a kakukkfüvet és az antioxidánsban gazdag, immunerősítő petrezselymet.

Ezt olvastad már?

Megfázás vagy fertõzés?

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top