Egészség
Szponzorált tartalom

Így rövidítheted le a megfázás idejét!

Bedugult az orrod, aludni sem tudsz, és a fejed is fáj? Ezeket tedd, hogy hamarabb meggyógyulj!

A megfázás és a nátha még akkor is megkeseríthetik a mindennapjainkat, ha csak egy kis szipogásnak tűnik az egész.

Részesítsd előnyben a természetes megoldásokat!

Ahelyett, hogy egyből a gyógyszeres fiókba nyúlnál, válaszd a népi gyógyászat bevált gyógynövényeit: a hurutos megbetegedések ellen a karakteres ízű nyákoldó kakukkfüvet, a légutak jó barátját, a szénavirágot, a torokgyulladás természetes ellenszerét, a vadingót vagy a lázcsillapító hársfavirágot. Segíthet a felépülésben a fertőtlenítő hatású levendula vagy a másik, közismerten immunerősítő gyógynövény, a kasvirág, más néven echinacea. Ha a gyógyteák mellé C-vitamint és természetes, gyógynövényeket tartalmazó készítményeket is szedsz, könnyebben véget vethetsz a megfázásnak.

Sózd meg a fürdővized!

A tengeri só tisztítja az orrjáratokat, így nátha ellen tökéletes megoldás lehet. Ha nincs lázad, töltsd meg a kádat meleg vízzel, és szórj bele tengeri sót. A gőz nemcsak ellazít, hanem segít megindítani a pangó váladékot, hamarabb kapsz levegőt, és a bedugult orr miatti fejfájás és álmatlanság sem fog feszélyezni. Ha az ülőfürdő nem oldja meg a problémádat, használj tengeri sós oldatot tartalmazó orrspray-t, és amellett, hogy újra kapsz levegőt, attól sem kell tartanod, hogy kiszárítja a nyálkahártyát.

Ismerd meg a tuját!

Azt kérdezed, hogy jön képbe a kertészetben népszerű tuja megfázáskor? A tuja évezredek óta ismert az amerikai indiánok körében mint C-vitaminban gazdag gyógynövény, melynek főzetével a skorbutot is gyógyították. A fiatal hajtások illóolajának kivonata kis adagban kedvezően hat az immunrendszerre, és akut, valamint kiújuló légúti fertőzések esetén is tökéletes gyógynövény. De ne rohanj a kertbe a metszőollóval, mert az arányok rendkívül fontosak, helyette válassz olyan készítményt, amely tartalmaz tujakivonatot!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top