Egészség

Pattanások – nem csak a tiniket érinti (x)

Első pattanások, pont a sulidiszkó előtt!? Szülőként biztosan kellett már – vagy kelleni fog – SOS megoldást találnod tini gyereked számára.

Azonban az aknés bőr nem tüneti kezelést, hanem átgondolt ápolást igényel, így érdemes átfogóan tájékozódnod róla. Tudásod akkor is kapóra jön majd, ha a saját bőrödön újra megjelennének a kellemetlen pattanások. Nem hiszed? Kutatások igazolták, hogy az emberek 40%-a tapasztalhat aknét tinédzserkora után is. Ráadásul többnyire a nők. Mi szóltunk.


Pattanások. Mindannyian megküzdöttünk velük, sőt talán még a mai napig tart a csata. A pattanások ugyanis sokkal bonyolultabbak mint gondolnánk, így bármilyen életkorban újra és újra felbukkanhatnak. Jellemzően olyan, hormoningadozásokkal terhelt időszakokban jelenhetnek meg ezek a régi ismerősök, mint a terhesség vagy a menopauza. Ráadásul a megszokott arcápolás nem lesz elég hatásos fegyver ellenük, ugyanis az öröklött tulajdonságaidon túl táplálkozásod, testmozgásod, életmódod, hangulatod és még ezernyi tényező mind-mind befolyásolhatják kialakulásukat.


A pattanashelyett.hu oldalon rengeteg, az aknéról szóló információt és kutatási eredményt gyűjtöttünk össze, hogy egy helyről tájékozódhass a kiváltó okokról és a lehetséges megoldásokról. Ráadásul rengeteg tévhitet is eloszlatunk. Hogy csak egy példát említsünk: tudtad, hogy akár sminket is használhatsz pattanásos időszakban? Azonban nem mindegy, hogy milyet! De bővebben erről is a pattanashelyett.hu oldalon olvashatsz.

Látogass el tehát a pattanashelyett.hu weblapra, és tájékozódj átfogóan a pattanásokról, vagy csak mentsd el a böngésződben a linket, hiszen bármikor jól jöhet majd ez az átfogó tudástár – akár saját arcbőrödről van szó, akár arról, hogy gyereked tinédzserkorszaka minél problémamentesebben záruljon le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top