Egészség

Sokat mosok, mégis vigyázok a környezetre (x)

Kétgyermekes édesanyaként sokat mosok. Igaz, főleg hétvégén, mert egyedülállóként annyi minden más feladat is adódik a hétköznapokban, hogy a mosás leginkább vasárnapra marad.

Szerencse, hogy van annyi ruhánk, hogy többnyire belefér, ha heti egyszer mosok, persze ilyenkor aztán egész nap.
Pár héttel ezelőtt, amikor sokadjára indítottam újra a mosógépet dugig pakolva szennyes ruhákkal, és öntöttem bele a mosószert és az öblítőt, valahogy , ki tudja miért, belém nyilallt, hogy az a rengeteg vegyszer, amitől tiszták és illatosak lesznek  a ruháink, mind a természetbe kerül vissza előbb-utóbb. És bár tudom, egy fecske nem csinál nyarat, azaz ha én úgy döntök, mostantól környezettudatosabban szeretnék mosni, azzal nem váltom meg a világot, mégis azt éreztem, változtatnom kell.

Eszembe jutott, hogy nem is olyan rég egy női internetes oldalon böngészve egy remek termékről szóló cikket olvastam. Akkor valahogy csak átfutottam azt a pár sort, de most újra megkerestem, és alaposan átolvastam az információkat.
A Herbow mosódiós labdáról csupa olyan dolgot írtak le itt, amitől azonnal kedvet kaptam hozzá, hogy kipróbáljam. Igazság szerint nem is a környezetvédelem volt az első, ami megfogott, hanem az, hogy az érzékeny bőrű embereknek igazi megváltás ezt a terméket használni. Mivel sok éve szenvedek az ekcémától, nagyon régóta illat- és mindenmentes tisztálkodó szereket használok, így épp itt volt az ideje, hogy ne legyintsek arra, amit már régóta tudtam. Ha a ruha ázik hosszan mindenféle mesterséges anyagban, amit aztán én napi 10-12 órán át viselek, azzal is irritálhatom a bőrömet. Egyszóval már ekkor azt éreztem, a Herbow termékeit nekem találták ki, hiszen számos olyan esetről írtak a cikkben, ahol a kiütéses, ekcémás tünetek a Herbow termékek használatával pár hét alatt teljesen megszűntek.
 
A cikk második felében aztán szó esett arról is, hogy a mosódió egy különleges, a Himalája lábánál őshonos fa terméséből készül.  Hatóanyaga a szaponin, ami vízzel kölcsönhatásba lépve habzani kezd, és mivel kiváló mosóerővel rendelkezik, jól oldja a hétköznapi szennyeződéseket. Azaz ennél környezetkímélőbb terméket nem is találhatnék.
 
Bár az én kamaszgyerekeim már szerencsére ritkán eszik le a ruhájukat csokifagyival, és még ritkábban ugrálnak a sáros játszótéren, azért velük, sőt bevallom, néha még velem is előfordul, hogy komolyabb foltokat produkálunk  a ruháinkra, így annak külön örültem, hogy ebben a termékcsaládban a bőr- és környezetkímélő összetételű foltkezelők is megtalálhatók.
 
És hogy egy percig se hezitáljak tovább, kipróbálom-e ezt a termékcsaládot, még az is kiderült, hogy úgy is illatosak lehetnek a ruháim, ha a Herbow mosóparfümjeiből teszek egy keveset a mosnivaló ruhák közé.
Egy szó, mint száz, a cikk elolvasása után nem volt kérdés, hogy a közeli drogériában veszek mosódiós labdát vagy mosódió-kivonatot tartalmazó folyékony mosószert,  foltkezelőt és mosóparfümöt is, és a legközelebbi mosáskor már tiszta lelkiismerettel indítom be vasárnap ötödjére is a mosógépet, mert tudom, hogy nem terhelem fölöslegesen az amúgy is végletekig kizsigerelt természetet.
 
A Herbow termékeit keresse a dm öko-háztartás modullal rendelkező üzleteiben, az Eurofamily és a biohálózatok polcain, valamint webáruházunkban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top