Egészség
Szponzorált tartalom

3 ínycsiklandó étel, ami óvja a szívedet

Szeretnél finomakat enni, de a szíved egészségére is oda akarsz figyelni? Ezeket az ételeket gyorsan elkészítheted, ízletesek, és még az egészségednek is jót tesznek!

Azt sokan tudjuk, hogy az étkezésünk nagyban befolyásolja az egészségünket, de mik azok az ételek, amik nemcsak finomak, de a szívünknek is jót tesznek?

Fokhagymás-bazsalikomos pesto

A fokhagyma az egyik legjobb természetes vértisztító, ezért jól teszed, ha gyakran fűszerezel ezzel a karakteres zöldséggel.

Moss meg alaposan 1 marék friss bazsalikomot, majd aprítsd fel, és törj össze 1 marék pisztáciát, végül adj hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát. Reszelj le 15-20 dkg parmezánsajtot, ízlés szerint adj hozzá őrölt feketeborsot és himalája sót, befejezésként pedig locsold meg 2 dl Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban gazdag olajjal. Az egészet alaposan keverd össze, és fogyaszd rozskenyérrel előétel gyanánt, vagy durumtésztával ebédre.

Pisztráng zöldfűszeres olajban

A pisztráng az egyik legfinomabb és legegészségesebb hal, így jó, ha nem csak az ünnepek alkalmával kerül az asztalodra. A legjobb, ha fóliában, sütőben sütöd, mivel nemcsak egyszerűbb elkészíteni, de egészségesebb is!

Miután előkészítetted, beirdaltad és himalája sóval megszórtad a halat, készítsd el a fűszerolajat! 05, dl Omega-3 zsírsavban gazdag olajban keverj el 1 púpozott mokkáskanál majorannát, 1 csapott mokkáskanál őrölt feketeborsot, 3 gerezd zúzott fokhagymát, 3-4 szál friss petrezselyemzöldet és 1 mokkáskanál pirospaprikát. Helyezz egy alufóliát a tepsibe, szórj rá ½ fej apróra vágott vöröshagymát, majd helyezd rá a fűszeres olajban megfürdetett halat. A maradék olajat locsold rá a halra, csepegtess rá citromlevet, majd önts a tepsibe 0,5 dl vizet. Végül takard le fóliával a halat, és süsd körülbelül 180 fokon 20-25 percig.

Diós-spenótos saláta

Az olajos magvak, valamint az Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat megfelelő (1:5 – 1:10) arányban tartalmazó ételek védik a szívünket, így ez a saláta nemcsak könnyű és finom, de az egészségednek is jót tesz.

Moss meg 10 dkg spenótot és 10 dkg rukkolát, adj hozzá fél marék natúr diót, reszelj rá 5 dkg parmezánt, vagy dobj bele 3-4 mozzarella golyót. A salátádat ízesítsd snidlinggel medvehagymával, fokhagymaszirommal, sóval és borssal, majd locsold meg Omega-3 és Omega-6 zsírsavban gazdag olajjal, valamint egy kevés borecettel. A saláta mellé jól illik egy szelet pirított rozskenyér.

Mellőznéd az állati eredetű és mesterséges termékeket, de szeretnéd pótolni az Omega-3 és 6 zsírsavakat? Válaszd az egészséges magvak olajából készült Flora margarint, ami remek kiegészítője lehet a változatos és szívbarát étrendnek. (X)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top