Egészség
Szponzorált tartalom

Itt a tél, ideje felmérni a bőröd állapotát

Ezek a jelek mutatják, hogy a szokásosnál több törődésre van szüksége a bőrödnek. Ha az alapvető dolgokra odafigyelsz, sokat tehetsz magadért.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy az év nagy részében a bőröd nem igényel extra törődést, a téli időszakban mindez megváltozhat. Ugyanis a környezeti tényezők hatására a normál bőr is érzékenyebbé válhat és jóval szárazabb lehet. Azoknak, akiknek eleve többet kell figyelniük a bőrükre, a tél újabb kihívásokat hoz. A babák és kisgyerekek bőre érzékeny, a szülőknek ezért érdemes még nagyobb figyelmet fordítani az ápolásukra. A legtöbb embernél a téli időszakban az arcon és a kézfejen figyelhetők meg azok a jelek, amelyek mutatják, hogy a szokásosnál több törődésre van szüksége a bőrüknek.

A téli időjárás és a környezeti tényezők hatására kialakuló legszembetűnőbb elváltozás a kiszáradás, a vörösödés és több esetben akár a sebesedés is lehet. Több oka is van annak, hogy a bőrt negatívan érinti az időjárás és annak közvetett tényezői. A hideg, kinti levegő mellett a hirtelen bekövetkező hőmérséklet-változások igénybe veszik a bőrt: a csípős, hideg téli szélből egyből a meleg házba érkezünk, és egyik pillanatról a másikra szembesül a bőrünk az újabb hatással. A hőmérsékleti ingadozás mellett a levegő alacsony páratartalma is hatással van az állapotra: az érzékenyebb bőrűek azonnal megérzik a külső tényezőket, a bőrük húzódik és szárazzá válik. Mindezt azért van, mert a bőr a hidegben nem tudja fenntartani a természetes védekezőképességét.

Ezt tedd meg a bőrödért télen:

  • Párásítsd a lakás levegőjét, hiszen a fűtés hatására jelentősen csökken a páratartalom, és a bőr hamar kiszárad.
  • Mindig olyan kozmetikumot válassz, amelyik tekintettel van a téli időjárás következményeire, és amelyet érzékeny bőrűeknek fejlesztettek ki.
  • Ápold a bőröd rendszeresen! Fontos az esti, éjszakai regenerálás.
  • Zuhanyozz fürdőzés helyett, a forró vizet pedig cseréld le kevésbé melegre – így megőrizheted a bőrt védő zsírréteget. 
  • Az érzékenyebbek óvják és kenjék ajkaikat is.
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top