Egészség

Vitaminpótlás? Ugyan!

Sokszor csak legyintünk rá, nem vesszük elég komolyan, de komoly hiányállapotok is kialakulhatnak, melyek akár ijesztő tüneteket is produkálhatnak.

Vitaminpótlás? Ugyan! Vitaminok – ugyan minek?

…tesszük fel sokszor a kérdést, amikor egészségi állapotunkat megfelelőnek érezzük, és nem gondolunk arra, hogy ezt meg kell őrizni, és tenni kell a jó egészség szinten tartásáért.

Márpedig a vitaminokra nap mint nap szüksége van szervezetünknek, ez bizonyított tény. Nemcsak az adott állapotunkra kell gondolnunk, hanem a hirtelen bekövetkező változásokra is, melyek azonnal legyengíthetik immunrendszerünket, és felboríthatják azt a jónak vélt állapotot, melyben csak legyintettünk a vitaminok szó hallatán.

Mindennapi veszélyek

Szervezetünk általános veszélyeknek van kitéve. Az időjárás, munkahely, család, továbbá környezeti tényezők hordozzák magukban az esetleges immunrendszeri legyengülések lehetőségét. Ha nem figyelünk oda legalább szervezetünk állandó optimalizálására, akkor ezek a környezeti tényezők nem várt gyorsasággal szólhatnak bele életünkbe. Bármikor, bármilyen körülmények között. Éppen ezért kell állandó feltételek mellett foglalkoznunk biológiai háztartásunkkal.

 

Csak egy hétköznapi példa

A szervezetünkből hiányzó vitaminok és ásványi anyagok kiürülése esetén minden felerősödve hathat ránk. Jó példa erre a magnézium hiányával lépésről lépésre kialakuló problémák feltornyosulása.

Tegyük fel, hogy egy átlagos hétköznapon ülünk az irodában. Már napok óta fáradékonynak érezzük magunkat, de különösebb figyelmet nem fordítottunk rá, hiszen fáradt lehet az ember. A családi életünk jár épp az eszünkben, ami mostanság nem túl kiegyensúlyozott, de hát problémák mindenhol lehetnek. Majd bejön a főnök, és egy rossz hírt közöl, miszerint az előző havi munkánkkal nem volt megelégedve, és a jövőben ez nem maradhat így. Na, ezt már nem feltétlenül értjük, hiszen annyi mindennel voltunk mostanában elfoglalva, lehet, mi magunk sem vettük észre ezt. Így újra csak felhúzzuk magunkat, idegesek leszünk. A nap végéhez közeledvén ránk tör a fejfájás, szédülés, és csak az órát nézzük, hogy mikor lehet végre hazaindulni. A buszon már teljesen tetőzik a rosszullét, jönnek a hányinger, szédülés, egyéb kellemetlen velejárók. Otthon éppen csak beesünk az ágyba, majd napokra leesünk lábunkról, és mehetünk orvostól orvosig, laborba és patikába.

A magnézium hiánya okozhat fáradékonyságot, ingerlékenységet, fejfájást, szédülést, koncentrációveszteséget, rosszullétet, de az immunrendszer totális legyengülésével még több és súlyosabb problémához vezethet. És gondoljunk bele, ez csak egy a szervezetünk számára szükséges ásványi anyagok közül.

 

Mi a helyes viselkedés?

Éljünk tudatosan! Figyeljünk oda saját igényeink mellett szervezetünk igényeire is. Könnyű ugyanis hibázni, és ennek következtében olykor napokra vagy hetekre ledönthet minket a lábunkról egy betegség, vagy kellemetlen, nem kívánt állapot gyengít le bennünket. Étkezzünk megfelelően és változatosan, káros szokásainkat hozzuk egyensúlyba jó szokásokkal, sportoljunk, és legyünk tudatos irányítói életünknek, legyünk a kialakuló problémák előtt mindig egy lépéssel.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top