Egyéb

Férfi a javából

Kupa Mihály volt pénzügyminiszter, jelenleg független képviselő. Vajon hány szerelem volt az életében, mit néz meg először a másik nemen, és megkíván-e 58 évesen egy-egy nőt?

Emlékszik az első szerelmére?

– Rengeteg első szerelmem volt, és ahogy visszagondolok, legalább három hónapig el is tartott mindegyik. Romantikus lélek vagyok, és amikor elhagytak a lányok — mert ez gyakran előfordult —, azt hittem, belehalok a fájdalomba. A legrosszabb mégsem az átélt kudarc volt, hanem amikor anyám ilyenkor elkezdett vigasztalni: „Ne szomorkodj, kisfiam, majd jön egy másik, és az sokkal jobb lesz!”

Édesanyja ismerte az összes lányt, akibe szerelmes volt?

– Többnyire igen.

Felvihette a hölgyeket egy kis szerelmi légyottra a szülői házba?

– Szigorú polgári erkölcsök szerint neveltek. Anyám elvárta, hogy bemutassam a kislányt, de ottalvásról, szexről szó sem lehetett.

Emlékszik rá, hány évesen vesztette el a szüzességét, és ki segített ebben?

– Hogy pontosan hány éves voltam, azt már nem tudnám megmondani, de egyáltalán nem voltam fiatal.

Arra emlékszem, hogy 14 éves koromban sóvárogva gondoltam arra, milyen jó azoknak a srácoknak, akik már átestek ezen a gyönyörűségen. Természetesen a mai napig emlékszem arra a lányra, aki elvette a szüzességemet. Bár fiatalabb volt nálam, de rendkívül tapasztalt. Nemhiába mondják, hogy a férfiak mindent a nőktől tanulnak meg. Persze, én rengeteget olvastam ebben a témakörben, és szerencsésen tudtam hasznosítani irodalmi élményeimet.

Úgy tudom, hogy fiatalon nősült. Egyetemi szerelem volt az első felesége?

– Húszéves voltam, amikor egy budai úri társaságban megismerkedtünk. Hetente, szombatonként jártam oda házibulizni, és egyszer csak felbukkant a gyógytornász lány. Gyönyörű volt, és jól viselte az én nehéz, hisztis természetemet. Két évig udvaroltam, és 22 évesen a Szépvölgyi úti katolikus templomban örök hűséget esküdtünk egymásnak. 24 éves voltam, amikor megszületett első gyermekem, Zsolt, és rá tíz évre Enikő. Azóta nagypapa is lettem, az unokámat is Misinek hívják.

Húsz évet élt együtt az első feleségével, majd hirtelen jött egy szerelem, és elhagyta. A második felesége tizenhat évvel fiatalabb önnél. Terit a munkahelyén, a Pénzügyminisztériumban ismerte meg. Mi a garancia arra, hogy nem szeret bele ismét valakibe?

– Garancia természetesen a szerelemben nincs. Egyébként imádom a feleségem és az összes gyermekem. Ebben a házasságomban két lányom született, Erzsi most 11 éves, Julcsi 12. Ha hiszi, ha nem, a több mint tíz év alatt, amióta együtt élünk Terivel, egyetlenegyszer sem csaltam meg. Bár a mai napig hevesen udvarolok a nőknek, de eszembe se jut, hogy hűtlen legyek hozzá.

Ön áprilisban lesz 59 éves, és azt állítja, hogy soha nem csalta meg a második feleségét. Ez azt jelenti, hogy ránéz egy rendkívül csinos, vonzó nőre, és már meg sem kívánja?

– Ezt nem mondtam. Talpig férfi vagyok a javából, csak éppen hűséges.

Ha megnéz egy nőt, mi az, amit legelőször szemügyre vesz rajta?

– A szemét, és csak azután bocsátkozom a részletekbe.

Megfordul az utcán egy csinos hölgy után?

Soha. Tudom, hogy vannak nők, akik ezt szinte el is várják, de én nem vagyok ilyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top