Egyéb

Tökéletes tisztaság

Aki igazán alapos munkát szeretne végezni, annak a háztartási gépek tisztítását sem szabad elfelejtenie! Az alábbi ötletek segíthetnek, hogy ezt a nehéz feladatot könnyedén oldjátok meg!






  3  
1. Mikrohullámú sütőnket úgy tisztítsuk meg, hogy elpárologtatunk benne egy tálka citromos vizet, majd nedves ruhával kitöröljük.


2. A hűtőszekrényt mossuk át szódabikarbónás meleg vízzel. Szagtalanításra használhatunk egy ág friss fodormentát, vagy egy kis tálkában szódabikarbónát. Ez utóbit elég kéthavonta cserélni.






3.
A főzés közben kifröccsenő ételt azonnal töröljük le a tűzhelyről. Ha hagytuk ráégni az ételnyomokat, forró mosogatószeres vízzel áztassuk egy ideig, majd lehetőleg műanyag sörtéjű kefével, vagy műanyag súrolószivaccsal dörzsöljük le. Késsel soha ne próbáljuk levakarni a foltokat, mert megsérülhet a tűzhely zománca. A sütőt és a főzőfelületet könnyebben lehet tisztítani, ha meleg.






4.
Bizonyos időközönként végezzünk vízkőoldást.
A kereskedelemben kapható vízkőoldók helyett használhatunk ecetet. A vízforraló edényekben és kávéfőzőkben forraljunk fel hígított ecetet, hagyjuk kihűlni, majd többször is alaposan öblítsük ki. A mosógépben futtassunk végig egy teljes főzőprogramot (a vízhez adjunk 3-5 dl ecetet), majd öblítsük át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top