Egyéb

Középpontban az éjjeliszekrény

Tinédzserként az ember felesleges bútordarabnak ítéli az éjjeliszekrényt. A vekkert számûzi az ágya mellõl, az esti olvasmányt meg egyszerûen a földre dobja.






Elég azonban néhány esztendő, és mindenki jobban értékeli ezt az apró tárolót, hiszen a kis polcon vagy a fiókokban elhelyezhetők az elalvás előtt használt tárgyak: a kedvenc könyv, a kézkrém és az immár nélkülözhetetlen ébresztőóra.

Modern

Kisebb és nagyobb hálószobákba egyaránt praktikus ez a letisztult formájú kisszekrény. Kerüljük körülötte a zsúfoltságot, az erőteljes színeket és a műanyag kiegészítőket. Egyszerű vonalú fa-, fém- és üvegtárgyakkal körülvéve mutat a legjobban, ahogy a színekben is válasszunk inkább visszafogott, semleges




árnyalatokat. Néhány dísszel, mécsestartóval vagy egy szép tállal tehetjük feltűnővé.(Casa Grande)




 


 


Retro






Az ötvenes éveket idézi a politúrozott felületű, fa éjjeliszekrény. A hozzá illő ágyat válasszuk ugyancsak ebből a korszakból, a kiegészítőknél azonban már körülnézhetünk a hatvanas-hetvenes évek tárgyai között is. Jól mutatnak hozzá a




színes, elnagyolt vagy geometrikus mintákkal díszített textíliák, a kerámiatálak és -vázák, a műanyagok és a legömbölyített formák. Nem árt beszerezni egy hozzá méltó, mechanikus ébresztőórát is. (Galéria 5, 6, 7)



 






Rusztikus

Fenyőfából készült a faragással díszített fiókos szekrényke, mellyel vidéki hangulatot teremthetünk városi hálószobánkban is. Nagyobb alapterületű helyiségben mutat igazán jól. Kizárólag természetes anyagú bútorokkal és textíliákkal vegyük körül, és kerüljük a túl sok



szín használatát. Nem árt az sem, ha a bútorokat csupán méhviasszal vagy fapáccal kezelték, így jobban látszik az anyag valódi szépsége, és egységes lesz az összkép. (Fenyőmanó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top